Peste pane cu pesmet – Reteta video

Peste pane cu pesmet – Reteta video

Peste pane si peste prajit in ulei se prepara rapid si este foarte gustos. Pestele este o mancare sanatoasa care contine proteine sanatoase , fara consevanti sau aditivi este cea mai sanatoasa carne pe care o avem.  Astazi este o mare sarbatoare,  ” Buna vestire” , prima sarbatoare a Fecioarei Maria si avem dezlegare la peste. Pestele se prepara in multe feluri ,  care mai de care mai apetisant : ciorba de peste – vezi reteta click aici , sau peste la cuptor click aici si  in combinatii diferite : cu sos tartar click aici  sau cu sos de lamaie si portocala – vezi reteta aici . Dar am ales astazi cel mai simplu mod de a prepara pestele si anume peste pane.

INGREDIENTE :

– 500 g peste alb
– 100 g faina
– 50 g pesmet
– 1 lingurita rasa de praf de copt
– sare si piper proaspat macinat
– o cana apa gazoasa
– faina pentru tavalit pestele
– ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE peste pane :

Curatam pestele, il spalam bine si-l lasam la scurs pe un prosop de bucatarie.
Il uscam foarte bine prin tamponare cu prosopul.
Preparam un aluat astfel :
Luam un bol mai mare , adaugam in el faina, pesmetul, sare si piper proaspat macinat si bicarbonatul de sodiu, le amestecam cu un tel, turnam apoi apa gazoasa si amestecam bine sa omogenizam ingredientele si sa nu avem cocoloase de faina.
Vom obtine un aluat asemenator aluatului de clatite.
Punem apoi o tigaie pe foc si adaugam in ea ulei pentru prajit.
Cand uleiul din tigaie s-a incins, luam bucatile de peste si le trecem prin faina simpla, le scuturam surplusul de faina, apoi le trecem prin aluatul format in bol, acurgem surplusul si le punem la prajit in uleiul incins.
Le lasam la prajit cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-a prajit pestele pe ambele parti, il scoatem pe un platou pe prosop de hartie pentru a-i absorbi surplusul de ulei, apoi il punem pe un platou pentru servit.
Putem servi  peste pane cu suc de lamaie, cu mujdei de usturoi, sos de usturoi, sos tartar sau sos de lamaie, cu mamaliguta sau cu cartofi natur si salata verde.
Pofta buna .
Multumesc pentru vizionare.
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *