Paste italiene facute in casa

Paste italiene facute in casa

Paste italiene facute in casa sunt atat de delicioase incat nu se compara cu nici un fel de paste pe care le putem gasi in comert.
Paste italiene gasim si in comert insa nimic nu poate fi mai bun decat pastele proaspete, pe care le lasam 15 minute sa se usuce foarte putin si le fierbem imediat doar 1-2 minute si putem prepara cele mai deliciose paste pe care le-am mancat vreodata.
Mancarea mediteraneeana este totdeauna proaspat facuta, din ingrediente simple dar proaspete si ies cele mai deliciose mancaruri si cele mai sanatoase cu un efort minim.
Mi-as dori foarte mult ca tot mai multi dintre noi sa invatam sa preparam aceste delicii si sa le introducem intr-o dieta tot mai sanatoasa si sa renuntam sa cumparam paste din comert care contin tot felul de consevanti si aditivi, sunt preparate cu mult timp in urma si ajung pe masa noastra dupa ce au zacut pe rafturi prafuite si si-au schimbat culoarea si gustul.
Paste italiene putem face numai din ou si faina, pe care le avem cu totii, totdeauna in casa si le putem prepara imediat oridecate ori dorim o mancare usoara, proaspata, sanatoasa si usor de preparat.
Cu aceeasi reteta de paste putem face un aluat din care sa preparam imediat mai multe feluri de paste : linguini care sunt subtiri ca niste spaghete, tagliatele care sunt late de 0,5 mm pana la 1 cm, pastele pentru lasagna, farfalle, ravioli, parpadele, gnocchi.
In Italia, prepararea pastelor au o adevarata traditie, copiii invata de mici sa prepare paste si sa le combine cu tot felul de ingrediente proaspete si sanatoase de la rosii pana la carne si fructe de mare suculente, combinate cu tot felul de sosuri din ierburi aromatice care dau savoare acestor prepararte atat de simple si usor de facut.
Nimic de spus, mancarea romanesca este buna, insa este putin cam grea cateodata, prea satiosa de cele mai multe ori, de aceea nu este rau sa o combinam cateodata cu mancaruri imprumutate de la popoare care dau foarte mare atentie modului de preparare a mancarii,
Romancele sunt gospodine excelente, insa ar trebui sa abordam tot mai mult stilul de a prepara in casa tot ceea ce putem prepara cat mai proaspat, asa cum faceau in trecut mamele si bunicile noastre a caror traditie s-a cam pierdut si sa revenim la un stil de viata mult mai sanatos in detrimentul societatii de consum care ne aduce pe rafturi preparate tot mai „comerciale” artificiale cu tot felul de aditivi.
Lipsa timpului ar putea fi o scuza intr-o societate tot mai preocupata sa faca bani in detrimentul sanatatii si respectului de sine, insa lipsa timpului dispare ca scuza atunci cand avem de preparat lucruri simple care se prepara foarte rapid, cu un efort minim, iar castigul este enorm camd aducem savoare si sanatate pe mesele noastre.
Nu trebuie decat sa incepem si incepem cu aceste simple si mununate paste italiene.

INGREDIENTE :

Pentru o portie
– 100 g faina
– 1 ou
Vom multiplica ingredientele in functie de cate portii dorim sa preparam
Pentru doua portii avem nevoie de :

– 200 g faina
– 2 oua

MOD DE PREPARARE doua portii Paste italiene :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *