Paste cu sos de ardei copti

Paste cu sos de ardei copti

Paste cu sos de ardei copti sunt foarte gustoase.

Cand doresc ceva rapid si foarte gustos, prepar paste cu sos de ardei copti.

INGREDIENTE :

  • 400 gr paste fainoase
  • 2 litri de apa
  • o lingura de sare

Pentru sos :

  • 200 ml smantana pentru gatit
  • parmezan
  • 2 – 3 linguri ulei de masline
  • 3 – 4 catei de usturoi
  • busuioc proaspat tocat si uscat
  • o lingurita piper proaspat macinat
  • 5 – 6 ardei copti
  • o lingurita de sare de himalaia

MOD  DE  PREPARARE paste cu sos :

Intr-o oala punem cei 2 litri de apa , punem oala pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam o lingura de sare , amestecam sa se dizolve sarea si adaugam pastele . Acoperim vasul si lasam pastele sa fiarba 7- 8 minute in functie de pastele alese , conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru prepararea sosului procedam astfel :

Tocam marunt usturoiul ,  ardeiul copt il curatam de coaja si de seminte si il tocam cu cutitul . Daca aveti ardei copti la congelator peste iarna , preparati de toamna , scoateti ardeiul din congelator si il decongelati intr-o strecuratoare sa i se scurga sucul , il curatati bine de seminte si il tocati cu cutitul .

Punem apoi o tigaie mare pe foc in care adaugam cele 2 linguri de ulei de masline .  In uleiul incins adaugam usturoiul tocat , pe care il lasam putin sa se caleasca , doar 1 – 2 minute , cat sa-si elibereze aroma , amestecand ca sa nu se arda . Atentie sa nu il caliti prea mult sa nu il ardeti ,  pentru ca devine amar .

Peste usturoi punem ardeiul tocat , amestecam putin cat sa cuprinda uleiul . Nu trebuie calit , deoarece este deja copt .

Adaugam apoi peste ardei , in tigaie ,  200 ml smantana pentru gatit si lasam sa se gateasca pana cand se ingrosa putin smantana .

Inainte de a se gati total , transferam sosul intr-un blender si mixam pana maruntim ardeii , pentru ca sosul sa fie  mai bogat , mai consistent. Putem pune ardeii de la inceput in blender , nemaifiind nevoie sa ii tocam cu cutitul si ii punem deja maruntiti peste usturoi , turnand apoi smantana .

Dupa  ce am blanduit ardeii punem din nou in tigaie si continuam sa gatim sosul. Continuam pana ce smantana s-a gatit si sosul s-a ingrosat , dupa care adaugam peste sos , in tigaie , busuiocul proaspat si cel uscat , piperul proaspat macinat si potrivim de sare . Adaugam apoi peste sos , in tigaie pe foc , pastele fierte al dente , pe care le-am scurs de apa in prealabil intr-o strecuratoare. Nu clatiti pastele fierte cu apa rece , deoarece se vor lipi intre ele si-si vor pierde elasticitatea.

Amestecam pastele cu sosul pe foc pana se distribuie uniform sosul si cuprinde pastele in intregime.

Cand sosul s-a distribuit uniform pe paste stingm focul si transferam pastele intr-un bol pentru servit.

Adaugam o parte din parmezan si amestecam putin cu atentie sa nu zdrobim pastele.

Servim pastele in farfurii adanci si putem adauga in farfurie parmezan dupa gust .

Pastele se servesc calde si merg foarte bine langa un vin alb . Sunt foarte gustoase si usor de preparat .  POFTA BUNA !

VIDEO RETETA Paste cu sos

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *