Paste cu branza la cuptor – macaroane cu branza

Paste cu branza la cuptor – macaroane cu branza

Paste cu branza la cuptor prepar cu mare placere de fiecare data cand se intampla sa fi cumparat branza mai multa si dupa ce am tot mancat din ea, ramane cateva zile neatinsa in frigider si-mi dau seama ca daca nu fac ceva cu ea, va ajunge intr-un tarziu, in cosul de gunoi.
Asa ca fac si loc in frigider dar prepar si un desert foarte gustos pe care l-am indragit din copilarie : macaroane cu branza.
Acum nu stiu daca mai exista macaroane, dar eu indragesc foarte mult penele asa ca, am mereu in casa macar o punga de pene si pot oricand sa prepar cu branza la cuptor.

INGREDIENTE :

– 400 g pene
– 400 g branza
– 100 g zahar
– 2 oua
– 3 linguri ulei

MOD DE PREPARARE :

RETETA VIDEO :

 

RETETA SCRISA :

Punem la fiert intr-o cratita apa cu sare si cand a inceput sa fiarba apa, adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj , in functie de pastele folosite.
Eu am folosit pene si a trebuit sa le fierb 11 minute.
Cat timp fierb pastele, dam branza prin razatoare sau o putem marunti cu furculita, dupa preferinte.
Putem folosi orice fel de branza avem : telemea de vaca, de oaie, de capra, branza de burduf daca ne place etc, sau chiar mai multe feluri de branza, daca avem.
De obicei, eu fac macaroane cu branza la cuptor pentru a folosi branza care ramane prin frigider neatinsa cateva zile si incepe sa se intareasca, deci cand imi dau seama ca nu o sa o mai consum ca atare si asa o consum toata la acest preparat foarte gustos.
Dupa ce au fiert pastele, le scurgem de apa cu ajutorul unei strecuratoare si le punem intr-un bol mare.
Adaugam peste paste, branza rasa si amestecam bine pentru a cuprinde toate pastele calde pe care se va topi putin.
Adaugam apoi zaharul si amestecam pentru a omogeniza bine totul.
Adaugam apoi 2-3 linguri de ulei si amestecam iara.
Transferam apoi totul intr-un vas termorezistent sau intr-o tava care merge la cuptor, pe care o putem unge cu putin unt, daca preferam unt in loc de uleiul adaugat anterior.
Eu prefer uleiul deoarece imi place sa le mananc atat calde cat si reci de la frigider, iar untul se intareste si se simte, ceea ce imi displace.
Din acelasi motiv nu adaug nici smantana, cat si pentru ca prefer sa nu am atata grasime in preparat si gustul este chiar mai bun fara smantana.
Dupa ce am asezat pastele in tava, batem doua oua intr-un bol, cu furculita si le adaugam apoi peste paste, pe toata suprafata tavei.
Dam apoi tava la cuptor la 200 grade Celsius, pentru 40 minute aprozimativ, pana se rumenesc putin pastele deasupra si devin putin crocante.
Scoatem apoi tava din cuptor si putem servi paste cu branza calde sau reci.
Paste cu branza la cuptor sunt delicioase, vor fi foarte indragite si de catre copii si pot fi servite ca desert sau ca o cina usoara.
Pofta buna.
Multumesc pentru vizionare.
La revedere .

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *