Panna Cotta de mango – reteta video

Panna Cotta de mango – reteta video

Panna Cotta este un desert italian clasic foarte usor de facut acasa cu o reteta foarte simpla.
Este util de stiut ca Panna Cotta poate fi preparat si tinut la frigider cateva zile inainte de a fi servit, ceea ce ne usureaza misiunea in cazul in care avem de preparat multe feluri de mancare care ne ocupa mai mult timp, sau un numar mare de portii din meniul principal pentru multi invitati si nu am mai avea timp de preparat un desert in aceeasi zi.
In plus, Panna Cotta este un desert imbietor putand fi facut in multe nuante de culoare, din combinatii foarte diverse, ceea ce ne aduce un avantaj fie pentru a-l face cat mai atractiv fie a-l putea face in culorile locului, stilului personal, sau adaptat momentului, asa ca va fi un desert asortat cu ceea ce dorim sa subliniem in ziua prezentarii lui pe o masa festiva.
Nu in ultimul rand, Panna Cotta poate fi un desert de „toata ziua” fiind foarte usor de preparat si pentru ca tine mai multe zile la fel de fresh, putem oricand sa dam o „fuga ” pana la frigider si sa „furam” o portie racoritoare si revigoranta.
Pentru prepararea lui putem apela la piureuri din fructele cele mai gustoase si mai colorate si sa le combinam diferit atat din punct de vedere al gustului cat si al culorior si al modului de prezentare.
Numele său, „smântână gătită”, spune totul despre realizarea sa. Şi chiar dacă acum se face panna cotta cu vanilie sau cu ciocolată, reţeta tradiţională este simplă, fără nici un fel de arome, şi este servită cu dulceţuri sau siropuri de fructe.

INGREDIENTE :

– 1 fruct de mango
– 1 cana suc de mango ( din magazin sau fresh )
– 1 cana de lapte
– 100 g zahar pudra
– 200 ml smatana pentru gatit
– 2 plicuri gelatina
– frunze de menta proaspata ( optional )

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *