Paine de quinoa -Reteta video

Paine de quinoa -Reteta video

Paine de quinoa putem prepara foarte usor, acasa, reteta fiind foarte simpla si usor de executat, chiar daca nu aveti experienta si nu ati mai preparat niciodata.
Singura conditie pentru a prepara paine de quinoa este sa dispunem de un blender vertical, care ne va ajuta sa obtinem aluatul, care seamana cu o smantana mai groasa si aproape ca un aluat, mai gros, de clatite.
Ne mai trebuie o tava, de care oricine dispune in bucatarie.
Eu am folosit tava pentru pizza, insa nu conteaza daca aveti o tava dreptunghiulara, puteti face minunata paine de quinoa patrata, sau dreptunghiulara, nu neaparat rotunda.
Daca preparam paine de qinoa vom culege toate beneficiile deosebite date de quinoa, care este cel mai complet aliment cunoscut pana in prezent.
Quinoa este perfectă în ceea ce privește raportul dintre carbohidrați, proteine și grăsimi vegetale, ceea ce o face o alegere excelentă pentru sportivi sau pentru cei care vor să slăbească.
Mai mult, proteina pe care o conține quinoa este chiar superioară proteinelor din soia, făcând din acest superaliment unul dintre cele mai bune surse de proteine vegetale. Quinoa are o aromă ușoară de nuci și o textură care nu este nici de orez brun, nici de amidon, ci ceva între cele două.
Quinoa este bogată în proteine esenţiale pentru dezvoltarea şi regenerarea ţesuturilor. Este o cereală indicată pentru vegetarieni întrucât reprezintă o sursă bogată de mangan, magneziu, fier, cupru şi fosfor. Quinoa este bogată în grăsimi esenţiale, vitamine şi minerale, furnizând aproape de patru ori mai mult calciu decât grâul, plus fier, complexul de vitamine B şi vitamina E.
Pentru că este o sursă importantă de magneziu, quinoa ţine departe bolile de inimă, relaxează vasele de sânge, elimină migrenele şi ameţelile.
Quinoa tonifică colonul, stimulează organismul şi îl pregăteşte pentru efort, de aceea este consumată, în special, de sportivi şi este recomandată în cazul copiilor, pentru o dezvoltare armonioasă.
Consumul de quinoa normalizează cantitatea de zahăr din sânge, împiedică formarea cancerului la san, îmbunătăţeşte memoria datorita faptului ca este bogată în vitamina B9, care întârzie îmbătrânirea creierului.
Iata deci, cat de important este sa consumam quinoa cat mai des, iar paine de quinoa este o varianta destul de utila.

INGREDIENTE :

– 1 cana cu quinoa
– 1 cana cu apa
– 2 lingurite cu sare

MOD DE PREPARARE Paine de quinoa puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *