Pachetele de primavara – Spring rolls

Pachetele de primavara – Spring rolls

Pachetele de primavara , un aperitiv din bucataria chineza,  foarte delicios, este usor de preparat, iar ingrediente gasim in orice supermarket.

Acest aperitiv l-am comandat de fiecare data cand am intrat intr-un restaurant cu profil chinezesc in tara sau in calatoriile de peste hotare.

Am invatat cum se prepara pachetele de primavara , in excursia pe care am facut-o acum cativa ani in Thailanda cand, la un restaurant dintr-o piateta de langa hotelul in care am fost cazati, mancarea se prepara in mod deschis, in fata consumatorilor, iar de atunci le prepar destul de des.

Desi ar fi trebuit sa folosesc foi de orez comandate de la un magazin chinezesc, am preferat sa folosesc cele pe care le gasim la orice supermarket, pentru ca ulterior cand voi comanda, sa va pot arata diferenta fata de cele de acum, care desi sunt comestibile si au acelasi gust, nu sunt la fel de aratoase.

Ingrediente pachetele de primavara :

  • 1/4 varza alba
  • 2 morcovi
  • legume chinezesti din conserva ( sau alte legume romanesti )
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura sos de soia
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare pachetele de primavara :

Curatam legumele de coaja, le spalam si le maruntim, pastrand stilul legumelor chinezesti ( mai fasiat ).

Tocam varza fideluta marunt, iar morcovul il taiem mai intai cu cutitul in fasii subtiti longitudinale si apoi perpendicular pe taieturi, vom fasia cu un cutit pentru curatat legume si vom taia fasiile in bucatele mai mici.

Adaugam legumele intr-un bol mai mare, adaugam putina sare ( vom mai adauga sos de soia), piper dupa gust si le amestecam pentru a le omogeniza bine.

Tocam marunt ghimbirul si usturoiul si calim intr-o tigaie, pe foc, cu 2, 3 linguri de ulei de masline, doar cat sa-si elibereze aromele.

Adaugam in tigaie si legumele, le calim 2 minute ( nu foarte mult sa ramana mai ferme, sa nu se inmoaie de tot si sa-si pastreze proprietatile nutritive ) adaugam apoi o lingura de sos de soia, amestecam si oprim focul lasandu-le sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit legumele, intindem cate o foaie de orez, la unul din capete punem cam o lingura de legume si le impachetam ca pe sarmale, dar avand grija sa intindem foarte bine foita de orez, pentru a nu ramana la impachetare bule de aer care se vor umfla la prajire si vor strica aspectul estetic al pachetelelor de primavara.

Dupa ce le-am impachetat pe toate, adaugam intr-o tigaie ceva mai mult ulei pentru prajit si le prajim doacat sa se auresca putin pe ambele parti, nu foarte mult sa nu ardem foita de orez.

Dupa ce le-am prajit, le scoatem pe o tava pe servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.

Le servim langa putin otet balsamic sau langa o vinegreta otet de vin amestecat cu o lingura de miere.

Puteti vedea mai jos Reteta video – Pachetele de primavara

 

Multumesc pentru vizionare ! La revedere.

 

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *