Oua vopsite de Paste fara chimicale

Oua  vopsite de Paste fara chimicale

Oua vopsite pregatim totdeauna pentru Paste pentru ca este un obicei crestin cu multe semnificatii, insa multi dintre noi facem oua de Pasti, numite generic „oua rosii” chiar daca in cosulet avem oua de toate culorile.
Oua vopsite in cat mai diverse culori preparam pentru ca sunt foarte atragatoare si dau o nota vie mesei de Paste.
Insa simbolul crestin pentru oua vopsite in rosu este sangele fiului Iisus care picura din ranile Lui cand a fost rastignit pentru mantuirea noastra si totodata simbol al vietii si al invierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Deasemenea culoarea rosie semnifica puterea purificatoare a focului mantuirii, asa cum spune Iisus ca Dumnezeu ne va curata ca prin foc.
Obiceiul de a coicni oua rosii semnifica mantuire si puterea invierii, de aceea cand ciocnim oua vopsite rostim cunoscuta formula „Hristos a inviat” la care se raspunde „Adevarat, A inviat !”
Insa spre surprinderea noastra, a crestinilor, acest obicei cu oua vopsite este mult mai vechi, dinainte de Hristos.
Vechii chinezi, inca cu 2000 de ani inainte de Hristos, ofereau oua in dar ca simbol al creatiei, al fecunditatii, un simbol al vietii si al reinnoirii naturii in primavara, an de an fiind vazut ca un simbol al echilibrului vietii pe pamant si al culorilor frumoase al florilor de primavara.
Acest obicei cu oua vopsite a fost preluat de catre crestinii din Asia si mai apoi Europa , iar daca in alte tari europene acest obicei s-a restrans sau chiar a disparut, la noi in tara s-a extins si chiar a devenit o mare arta, din ce in ce mai multe modele de facut oua oua vopsite, putem gasi.
Ouale au foarte multe proprietati benefice organismului ( puteti vedea proprietatile click aici ) si pentru ca de Paste mancam mai multe oua decat de obicei si mananca si copiii, tot mai multi dintre noi, cautam metode cat mai naturale de a face oua vopsite, pentru a inlatura cat mai mult chimicalele din vopselele din comert, deoarece oul are o coaja foarte poroasa si poate absorbi foarte multe chimicale, care mai apoi vor ajunge in organism, lucru pe care nu ni-l dorim.
Am sa va prezint o modalitate de a avea oua vopsite fara chimicale, foarte natural.

INGREDIENTE :

– oua
– turmeric
– frunze de ceapa rosie
– frunze de varza rosie

MOD DE PREPARARE :

 

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *