Omleta delicioasa – Reteta video

Omleta delicioasa – Reteta video

Omleta, un mic dejun foarte cunoscut, este de multe ori confundata cu oua jumari, adica batute si trantite in tigaie, amestecate de-a valma si de multe ori prajite mult prea mult, pana prind o crusta arsa.
Deasemenea si aspectul conteaza la orice punem in farfurie, pe langa gustul care ar trebui sa fie bun, folosind ingrediente proaspete si gatite exact cat trebuie pentru a nu le altera proprietatile nutritive si aspectul apetisant.
Putem face omleta pufoasa, gustoasa si aspectuoasa destul de usor, daca respectam mici reguli :
– nu punem mult ulei in tigaie sau lapte in ouale batute
– nu exageram sa batem ouale ca sa nu se umfle in exces la prajit, dupa care sa se desumfle ca o bomba rasuflata
– nu le prajim excesiv pana capata o crusta maronie si amara
adaugam legume sau carne ( bacon, carnati etc ) dupa ce am amestecat usor putin lapte alaturi de oua si sare.

Putem desfiinta mitul ca oul contine colesterol, daca stim cum sa-l eliminam si sa beneficiem de proprietatile nutritive ale sale, care sunt multiple.
Pentru proprietatile excelente ale oului  click aici

Va prezint un mod minunat de a prepara si servi o omleta ce va incanta simturile si se prepara usor.

. Omleta – INGREDIENTE pentru 2 portii :
3 oua
1 lingura de lapte
1 praf de sare
1 lingura de morcov tocat marunt
1 lingura de ceapa tocata marunt
1 lingura de marar tocat marunt
piper proaspat macinat dupa gust

Puteti prepara omleta cu orice fel de legume doriti ( ardei, ciuperci, morcovi, dovlecei, broccoli, conopida ) ,cu carne tocata marunt ( bacon, carnat), cu branza , branza topita sau cascaval , etc.

. MOD DE PREPARARE Omleta – Reteta video

Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *