Minitarte cu nuci si Tarte cu nuci, rubarba si caise.

Minitarte cu nuci si Tarte cu nuci, rubarba si caise.

Minitarte cu nuci si caramel este o tarta absolut delicioasa, cu care vom delecta toti invitatii si este foarte usor de preparat.
In plus aluatul pentru crusta este cel mai bun aluat pe care l-am intalnit.
Foarte pufos, compact si fraged, usor de modelat si in plus il putem prepara cu cateva zile inainte si sa-l pastram in congelator, sau il putem pastra chiar si 2-3 luni.
Pentru ca este foarte usor de praparat, eu l-am preparat totdeauna in momentul in care am pregatit minitarte, cel mult cu o zi inainte, daca am avut de preparat mai multe feluri de mancare si in felul acesta mi-am usurat mult munca si am castigat timp.
Tarta cu nuci are in umplutura nuci si caramel, o combinatie extrem de gustoasa si rafinata.
Pentru ca mi-a ramas umplutura cu nuci si am avut rubarba si caise in casa, le-am maruntit si le-am adaugat in umplutura de nuci ramasa si am obtinut o noua umplutura surprinzatoar de gustoasa.
Asa ca am mai facut o portie de aluat, am folosit o parte din el si am facut doua cruste in doua tavite mai mici, dar mai mari decat cele pentru minitarte, pe care le-am folosit pentru umplutura fara rubarba si caise.
Gustul dulce al caramelului din umplutura cu nuci a fost „domolit” de gustul acrisor al rubarbei si de gustul dulce-acrisor al caiselor, cu care s-a imbinat perfect, iar textura a devenit mai pufoasa si mai cremoasa, desi dupa ce le-am copt la cuptor aratu aproape la fel, daca nu foloseam dimensiuni diferite nu as fi stiut pe care sa o aleg.

Raera cu nuci, rubarba si caise
Va recomand ambele variante, sunt deosebit de gustoase si usor de preparat.
Minitarte cu nuci o putem prepara cu nuci pecam sau cu nuci obisnuite.
Nucile pecam se gasesc in supermarchet insa nu gasesti totdeauna, probabil aprovizioneaza in cantitati mici si trebuie sa fii norocos sa fii acolo cand de-abia au bagat marfa.
In plus sunt mult mai scumpe, iar la gust sunt identice cu nuca noastra, asa ca le-am inlocuit cu succes si am obtinut aceeasi calitate de gust.
Va recomand cu caldura aceasta tarta cu nuci si mai ales varianta cu rubarba si caise.
Este o tarta care se preteaza in orice ocazie, pentru un desert de toate zilele, iar pe mesele de sarbatori poate constitui un desert complementar cozonacului, dar care se prepara mult mai usor decat cozonacul.
Deasemenea va rog sa incercati acest aluat pentru crusta, de care va veti indragosti definitiv.

INGREDIETE pentru minitarte cu nuci :

Pentru crusta :
– 180 g unt nesarat
– 260 g faina
– 100 g zahar pudra
– 1 ou mare
– 1 lingurita sirop de agave
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 1 praf de sare

Pentru umplutura :
– 400 g nuca
– 60 g unt nesarat
– 100 g zahar tos
– 100 g zahar brun
– 200 ml sirop de agave
– 5 oua
– 1 lingurita esenta de rom
– 1 lingurita scortisoara ( optional )

MOD DE PREPARARE – Reteta video :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *