Madelene cu glazura de ciocolata – Reteta video

Madelene cu glazura de ciocolata – Reteta video

Reteta de Madelene cu glazura de ciocolata este foarte sinpla, din numai cateva ingrediente, dar prajiturile sunt deosebit de fragede si extrem de gustoase.
Aceste minunate madelene sunt prajiturele frumoase, coapte in forme speciale care le da delicata forma de scoica, cu un gust deosebit de bun si o fragezime impresionanta.
Reteta de madelene este o reteta frantuzeasca, veche inca din anul 1700 dar s-a raspândit pe tot globul, deoarece sotia lui Ludovic al XV- lea, le-a introdus la curte si au devenit a doua emblema a Versailles – ului acelor ani, fiind amanuntit si delicat descrise de catre Marcel Proust, ca fiind mici scoici prajitura, atat de generos senzuale incat ne incanta tot sternul, dupa ce i-au fost servite de catre mama lui intr-una din zile alaturi de ceaiul fierbinte pe care il detesta, pe cand acesta era racit.
Proust spunea ca imediat ce a gustat minunatele madelene si le-a simtit gustul, toate vicisitudinile vietii i-au devenit indiferente, micile madelene au avut efectul pe care numai dragostea il are, aceea de a ne umple cu o pretioasa esenta, care l-a transformat din omul bolnav in omul plin de bucurie.
In curand s-au raspândit atat de mult in Franta, incat Madelenele se numesc astazi prajiturile nationale ale Frantei.
Si intr-adevar gasesti Madelene in toate cofetariile, restaurantele si renumitele cafenele alaturi de un ceai fierbinte, lapte sau cafeaua de dimineata.
Aproape ca nu poti incepe bine ziua fara pretioasele si delicatele Madelene.
Reteta de Madelene nu este deloc complicata dar are micile ei secrete, de aceea a fost vanduta pe bani grei, in vremurile trecute, catre unul din cele mai renumite restaurante frantuzesti.
Acum, reteta nu mai este secreta, o putem prepara foarte usor fiecare dintre noi, cu singura conditie de a procura tavite cu forme specifice de scoica, care acum se gasesc in orice supermarchet.

INGREDIENTE :

– 3 oua la temperatura camerei
– 100 g zahar tos
– 2 linguri zahar brun
– 130 g unt
– 130 g faina
– 1/2 lingurita cu praf de copt
– 1 praf de sare
– esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE Madelene cu glazura de ciocolata puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *