Ganache cu capsuni / desert / idealika

Ganache cu capsuni / desert / idealika

Ganache – ul este un sos , o glazura sau umplutura pentru produsele de patiserie , ce are la baza ciocolata topita si smantana pentru frisca . Numele ii vine din limba franceza.

L-am folosit , ca umplutura ,  in reteta de macarons pe care o puteti vedea aici
In mod normal , ganache-ul este facut din frisca fierbinte adaugata peste ciocolata de orice fel , maruntita si topita , mixate pana obtinem o consistenta pastoasa ; poate fi imbogatit cu fructe , lichior sau alte arome si i se poate da un aspect lucios prin combinare cu unt .
Reteta de baza contine doua parti ciocolata si o parte frisca lichida , folosita in general ca si glazura pentru tort , bomboane sau alte produse de patiserie , dar putem modifica aceste cantitati , pentru a obtine consistenta dorita in functie de scopul pentru care il folosim.
Cand este racit , ganache-ul isi mareste volumul , iar daca este racit prea mult (refrigerat) se intareste si poate fi luat , ” mutat” din vasul in care l-am racit.
Poate fi tinut putin la temperatura camerei si se mai inmoaie , putand fi folosit ca umplutura pentru fursecuri , prajituri sau tort.
In combinatie cu fructe zemoase are o textura mai flexibila si un gust minunat , putand fi folosit ca umplutura pentru produse delicate si rafinate ca macarons .aici

Va prezint reteta de ganache cu capsuni pentru care avem nevoie de urmatoarele

. INGREDIENTE :
300 g ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
200 g piure de capsuni rezultat din 300 g capsuni congelate

. MOD DE PREPARARE ganache cu capsuni :
Punem capsunile congelate intr-o strecuratoare si le asezam deasupra unui vas si le decongelam .
Sucul rezultat este bine sa-l pastram pentru alte preparate , fiind gustos si aromat.
Dupa ce s-au decongelat capsunile foarte bine , asezam strecuratoarea deasupra altui vas si pasam capsunile ( le trecem prin strecuratoare ) , fiind nevoie sa obtinem 200 g piure de capsuni .

Separat , adaugam smantana pentru frisca intr-o craticioara si o asezam pe foc pentru a se infierbanta , dar nu o fierbem .

O alta craticioara o umplem 1/3 cu apa , o punem pe foc si cand apa a clocotit , micsoram focul pana apa fierbe usor , adaugam peste cratita un bol din ceramica sau metal in care adaugam ciocolata maruntita , ca sa o topim .

Cand ciocolata a inceput sa se topesca , amestecam neintrerupt pana se topeste de tot .
Cand ciocolata s-a topit si frisca s-a infierbantat , adaugam in bol peste ciocolata , pe foc , piureul de capsuni , amestecam bine , dupa cre adaugam si frisca lichida fierbinte si continuam sa amestecam si sa omogenizam compozitia .
Apoi vom stinge focul , vom lua de pe foc bolul , vom transfera compozitia intr-un bol mai mare si vom continua sa omogenizam cu un tel , amestecand ( nu este nevoie sa batem frisca ) pana se omogenizeaza bine ingredientele si compozitia s-a racit la temperatura camerei .
Dupa ce s-a racit o vom da la frigider pentru a se intari si a-si mari volumul .
Am obtinut astfel deliciosul ganache cu capsuni pe care il putem pastra la frigider cateva zile , pana dorim sa il folosim ca umplutura pentru macarons sau alt desert rafinat-ganache in bol din dantela de ciocolata

Ganache este un must-have mai ales in perioada sarbatorilor de iarna , sper sa-l incercati , este usor de facut , incantator si sa-l folositi la un desert rafinat care va impresiona si cel mai pretentios invitat.

Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.

Puteti viziona mai jos RETETA VIDEO :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *