Reteta Macarons / retete culinare / idealika

Reteta Macarons / retete culinare / idealika

Macarons , foarte populare in Franta , Elvetia , Japonia , sunt o varietate de bezele cu pudra de migdale foarte delicioase si de mare rafinament , doua discuri unite intre ele cu crema ganache , deasemenea foarte delicioasa. Pentru preparare ganache cu capsuni puteti vedea reteta aici 

Reteta de macarons a fost preparata pentru prima data in secolul VIII in manastirile din Venetia , au fost aduse in Franta la inceputul secolului XVI de catre bucatarul Caterinei de Medici la casatoria acesteia cu Henry II al Frantei , dar au devenit populare in secolul XVIII in timpul revolutiei franceze cand au inceput sa fie comercializate .

Initial , discurile de macarons au fost servite fara umplutura , de-abia mai tarziu au fost servite cate doua unite cu gem sau crema cu lichior .

Astazi, macarons sunt cunoscute ca fiind desertul compus din doua discuri de bezea cu pudra de migdale , unite intre ele cu crema de unt , gem sau ganache cu diferite arome : zmeura , afine , portocale , trandafiri , miere, lamaie , vanilie , ciocolata etc.

Indiferent de aroma , macarons sunt extrem de delicioase, aromate , colorate si fragede , se topesc in gura , iar umplutura de ganache innobileaza gustul ducandu-l la perfectiune .

Nu sunt foarte usor de facut si mai ales trebuie respectate intocmai cantitatile de ingrediente necesare si modul de preparare pentru o reusita totala , dar cu siguranta merita sa incercati !!!!

Pentru a prepara macarons sunt necesare urmatoarele

. INGREDIENTE :
180 g migdale macinate ( praf de migdale )
300 g zahar pudra
4 albusuri crude
40 g zahar tos
1 praf de sare
1 plic zahar vanilinat
colorant alimentar pudra

. Pentru ganache :
300 g ciocolata alba
300 g smantana pentru frisca
200 g piure de zmeura proaspata sau congelata ( data prin sita )

. MOD DE PREPARARE macarons :

Intr-un bol batem TARE albusurile cu sarea , apoi adaugam 40 grame de zahar tos si batem pana se topeste zaharul , dupa care putem adauga si zaharul vanilinat si colorantul alimentar .
Mai apoi incepem adaugarea in 3 etape a componentelor uscate : migdalele si zaharul pudra , pe care mai inatai le cernem prin sita si le amestecam intr-un bol.
Dupa ce adaugam prima etapa din migdalele amestecate cu zahar , amestecam cu o spatula usor , cu miscari de sus in jos si omogenizam componentele , adaugam apoi a doua etapa , amestecam usor de sus in jos si procedam al fel si adaugam si a treia etapa la care amestecam cu mare grija sa nu devina compozitia prea fluida , ci trebuie sa ramana lucioasa, aerata si sa se desprinda usor de peretii vasului .
Intr-o tava de teflon adaugam hartie pergament ( de copt ) si formam discurile de macarons turnand cu un sprit sau o lingurita , cantitati mici din compozitie lasand distanta intre ele ca sa nu se lipesca unele de altele.
Dupa ce le-am turnat dam tava la cuptor la 130 grade Celsius pentru 13 – 15 minute si avem grija sa nu deschidem deloc cuptorul intre timp .
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si le unim doua cate doua cu gem , crema de unt sau ganache de ciocolata alba .
Va urez spor la treaba si POFTA BUNA ! Va astept cu drag pentru o noua reteta.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *