Legume umplute si sarmalute in foi de vita

Legume umplute si sarmalute in foi de vita

Legume umplute cu carne tocata am facut a doua zi dupa ce am facut vinetele umplute cu carne de vita, pentru ca mi-a mai ramas umplutura.
Initial, am facut umplutura din 600 g carne tocata, insa la vinete am folosit doar jumatate, iar restul a ramas si era pacat sa nu o folosesc, fiind gata preparata.
Am tot amanat sa public aceasta reteta , dar acum i-a venit si ei randul, deoarece este o idee care ar putea sa placa multora dintre voi.
Pentru ca dovlecelul este destul de mare, am folosit unul singur si il putem imparti in doua cand servim masa si la fel si celelalte legume : ceapa si rosia , alaturi de cateva sarmalute in voi de vita.
Acesti dovlecei se gasesc in comert, arata foarte bine si sunt extraordinar de gustosi.
Initial luasem doi pentru frumusete, imi place sa decorez curtea cu diferite lucruri deosebite, insa unul dintre ei, l-am scapat jos si s-a spart, asa ca am folosit umplutura ramasa de la vinete, care mi-a ajuns cat sa prepar ceea ce vedeti.
Nici nu am tinut sa prepar mai multe, deorece de-abia mancasem vinetele umplute, care au fost delicioase si acum aceste legume tot umplute fiind, mi-am spus ca este suficient daca mancam 2 zile la rand umplutura de carne.
Mancam carne, insa adoram si legumele, asa ca alternez mancarea cu carne, una-doua zile cu mancare din legume, neaparat.
Primavara fac mereu legume umplute langa sarmalute in foi de vita, insa de obicei preparam dovlecei obisnuiti – umpluti, pe care ii taiam in jumatati, si obtineam doua portii din un dovlecel.
Deci foloseam 2 dovlecei, 4 rosii , 2 cepe si le umpleam alaturi de cateva sarmalute in foi de vita.
Imi plac samalutele in foi de vita foarte mult, dar gatite impreuna cu dovleceii si rosiile umplute, capata – toate, un gust deosebit de bun, combinandu-si gusturile si aromele, devenind mult mai gustoase decat preparate separat.
Incercati, va rog sa le preparati impreuna si veti vedea ca ies mult, mult mai gustoase.

Va recomand si umplutura de la gogosari umpluti, care este deosebit de gustoasa si o puteti folosi in locul celei de mai sus. Vedeti reteta dand aici click

INGREDIENTE :
– 300 g carne tocata de vita
– 4 rosii pe care le vom toca marunt
– 1 ceapa pe care o vom toca marunt
– 1 ceapa mare intreaga
– 1 dovlecel rotund
– 1 rosie mai mare intreaga
– ulei de masline
– 4 catei de usturoi
– sare
– piper proaspat macinat dupa gust

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *