Lapte condensat preparat in casa

Lapte condensat preparat in casa

Lapte condensat ne este necesar la unele retete de prajituri, sorbet, creme si alte dulciuri.
De fapt, acest lapte condensat nu este altceva decat zahar lichid cu care vom indulci preparatele noastre, un indulcitor care va face preparatul nostru mai cremos si vom evita cristalizarea data de zaharul obisnuit.
Lapte condensat putem gasi in unele supermarketuri dar nu in toate si nici totdeauna, de aceea cel mai util este sa il putem prepara acasa oricand avem nevoie.
Laptele condensat este foarte gustos si il putem pastra cateva saptamani fara sa se altereze.
Este o minune pentru patiserie si il putem prepara acasa foarte usor oride cate ori avem nevoie sa il folosim in vreuna din retetele noastre.
Asa cum am spus laptele condensat este in fapt zahar lichid pe care il putem obtine din zahar tos, bineinteles, zahar pe care il vom topi in lapte intr-un anumit mod si vom obtine foarte usor laptele condensat de care avem mare nevoie.
Eu prefer sa il prepar de fiecare data pe loc, atunci cand am nevoie sa il folosesc in vreo reteta, deoarece se prepara foarte usor si foarte repede.
Il putem prepara la fel de usor atat cu lapte obisnuit, mai gras sau mai putin gras indiferent ce avem in casa la indemana sau putem folosi lapte praf daca avem in casa.
Eu am totdeauna in casa lapte praf deoarece totdeauna fac paine in casa, paine care nu va contine conservanti sau aditivi si este mult mai gustoasa si mai sanatoasa decat painea pe care o gasesc in comert.
De multe ori fac painea cu aluat facut de mana, dar daca am zile mai aglomerate sau vreau o paine proaspata dimineata la prima ora, folosesc aparatul de facut paine pe care il pot programa sa porneasca programul de coacere cu cateva minute inainte sa ne trezim.
Pentru retetele de paine facute la cuptorul de facut paine este necesar lapte praf, asa ca am totdeauna in casa laptele praf, de aceea am orican sa prepar si lapte condensat.
Va voi prezenta astazi ambele metode, pentru ca sa puteti prepara prin oricare din ele lapte condensat la voi acasa.

INGREDIENTE pentru reteta cu lapte praf :

– 100 g lapte praf
– 100 ml apa
– 200 g zahar tos

Aceste cantitati sunt suficiente pentru o portie minima de lapte condensat, ies cam 80 ml lapte condensat, iar daca aveti nevoie sa preparati mai mult, veti dubla sau tripla cantitatile.

INGREDIENTE pentru reteta cu lapte obisnuit :

– 500 ml lapte de vaca
– 400 g zahar tos

MOD DE PREPARARE Lapte condensat :

Va recomandam si.....
1 comentariu la “Lapte condensat preparat in casa

    Lasa un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *