Invatam sa crosetam puncte de baza

Invatam sa crosetam puncte de baza

Invatam sa crosetam puncte de baza, este primul tutorial prin care  explic punctul de plecare pe frumosul drum pe care invatam cum sa crosetam.
Pentru a putea croseta diferite modele, avem nevoie de un fir pentru crosetat , o croseta si va trebui sa cunoastem anumite lucruri de inceput si anume cum Crosetam puncte de baza.
Plecand de la acestea vom putea, dupa ce ni le insusim, sa crosetam cu usurinta si sa executam orice model ne dorim.
Ca in orice domeniu si la crosetat folosim niste termeni specifici, pentru a descrie punctele de baza.
Vom invata sa crosetam un lant din ochiuri simple.
Pentru aceasta vom incepe prin a forma priimul ochi de lant.
Luam in palma stanga firul de crosetat si-l vom tine cu capatul in jos si cu mana dreapta vom rasuci firul pe degetul aratator si cel mijlociu o singura data, dupa care vom incrucisa firul peste firul bucla anterioara, tinandu-l cu degetul inelar.
Vom introduce croseta pe sub prima bucla si vom trage firul pe care l-am incrucisat pe sub bucla, vom da drumul firelor din mana stanga si vom strange, formand un nod.
In felul acesta pe croseta am format primul ochi de lant.
Pentru a croseta un lant din mai multe ochiuri, vom tine firul infasurat pe degetul aratator de la mana stanga si vom tine capatul firului intre degetul mare si cel mijlociu, iar croseta cu primul ochi format o vom tine cu mana dreapata ( si invers daca sunteti stangace ).
Pentru a forma cel de-al doilea ochi al alntului, vom infasura croseta peste fir si vom trage firul dinspre degetul aratator de la mana stanga prin ochiul de pe croseta.
Infasurarea firului pe dupa croseta se numeste jeteu.
Deci luam un jeteu din firul de crosetat, il tragem prin primul ochi format si formam astfel cel de-al doilea oci de lant.
Continuam sa tragem jeteuri si sa formam ochiuri de lant pana avem lungimea de lant dorita.
Mai apoi infigem croseta in mijlocul celui de al doilea ochi de langa croseta, lasand primul ochi liber, tragem un jeteu prin el si formam inca un ochi de lant pe croseta alaturi de ultimul ochi de la primul rand de lant, dupa care tragem jeteul prin ambele ochiuri deodata, unindu-le.
Dupa ce le-am unit, pe croseta ne ramane un ochi.
Astfel am format un piciorus simplu.
Continuam sa tragem jeteuri prin mijlocul fiecarui ochi de lant de pe randul anterior si sa unim ochiul format prin jeteu cu cel de pe croseta si sa formam astfel un rand de picioruse simple.
Cand am terminat randul, inainte de a-l intoarce ca sa continuam sa lucram randul 3, lucram un ochi simplu, care va da inaltimea randului urmator.
Dupa aceea, intoarcem lucru si continuam sa tragem jeteuri prin fiecare ochi de lant din randul anterior si sa-l unim cu cel de pe croseta , lucrand pana la capatul randului.
Formam astfel picioruse simple si pe randul 2.
Continuam sa facem randuri de picioruse simple pana obtinem lungimea dorita a crosetului.
Felicitari !
Ati invatat doua puncte de baza : lant din ochiuri simple si picioruse simple, precum si notiunea de jeteu.
Vom continua cu lectia numarul doi in care vom invata sa crosetan picioruse duble.
Pana atunci exersati primele doua puncte de baza sa capatati experienta.
Spor la lucru si toate cele bune !
Vizionati mai jos videotutorialul – Invatam sa crosetam  puncte de baza.

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *