Inima simpla crosetata – schema de crosetat simpla

Inima simpla crosetata – schema de crosetat simpla

Inima simpla crosetata este un croset cu o schema de crosetat simpla , avand un singur rand pe care crosetam numai picioruse duble si triple, pe care am aratat cum le puteti face in primele articole si videotutoriale.

Ceea ce aduce nou prezentul articol, fata de ceea ce deja am aratat, este cercul magic care ne ajuta sa lucram cu usurinta primul rand de la orice croset care incepe printr-un cerc foarte mic, aproape insesizabil, pe care ar fi imposibil, daca l-am face la marimea lui finala, sa tricotam mai multe picioruse fie ele simple, duble, triple etc.

Cercil magic ne ajuta sa lucram foarte usor, iar dupa ce am facut, in jurul lui, piciorusele crosetului, indiferent ce croset rotund am croseta, putem trage de capatul firului si sa micsoram foarte mult cercul magic, pana la o dimensiune extrem de mica, dimensiune care nu mai pastraza un loc gol in croset.

Pentru a incepe inima simpla crosetata, incepem deci cu ochiul magic care se executa in mai multe feluri, mai simple sau mai complicate.

Deoarece mi-am propus sa prezint in site-ul meu numai lucruri frumoase, utile si usor de executat, va prezint modul cel mai simplu de a forma un crc magic si anume :

– punem firul de crosetat peste degetul aratator de la amana stanga, cu capatul in interiorul palmei si ducem capatul firului intre degetul inelar si degetul mic, unde il vom tine pana executam cercul magic;

– infasuram firul de lucru peste degetul aratator o singura data, dupa cere luam pe sub el cu croseta un jeteu si vom obtine pe croseta un ochi

– sigilam acest ochi ( sa nu se desfaca ) luand un jeteu prin ochiul de pe croseta si astfel am format primul ochi al crosetului nostru

– luam cu grija cercul format pe degetul aratator si-l mentinem in aceasta forma pana terminam de crosetat primul rand

– vom lucra piciorusle in jurul cercului magic, luand jeteurile pentru picioruse prin mijlocul cercului magic, bagand croseta prin interiorul cercului si tragand un jeteu in mijlocul lui, dupa care continuam sa executam in mod obisnuit piciorusele crosetate.

Schema de lucru a pentru inima simpla crosetata este foarte simpla, usor de executat si de retinut.

Rand unic :  3 ochiuri de lant, 3 picioruse triple, 3 picioruse duble, 1 piciorus triplu ( aici este jumatatea inimii ), 3 picioruse duble, 3 picioruse duble, 3 ociuri de lant, 1 ochi alunecat.

Se retine usor daca stim ca are doua parti simetrice, jumatatea fiind in singurul piciorus triplu si ca modelul se repeta invers in partea a doua a inimii.

Puteti viziona mai jos videotutorial 4  Cum sa crosetam – inima simpla crosetata.

Multumesc pentru vizionare !

La revedere.

 

 

Va recomandam si.....
2 comentarii la “Inima simpla crosetata – schema de crosetat simpla

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *