Reteta fursecuri fragede cu gem este minunata pentru masa de Craciun , albul fursecurilor se incadreaza perfect in decorul alb de iarna , imitand zapada datorita zaharului pudra ce le acopera.
Sunt foarte gustoase , fragede aspectuoase si se prepara extrem de usor , cu putine ingrediente si rapid , neavand nevoie de mult timp pentru coacere in cuptor .
Pentru reteta fursecuri fragede cu gem , avem nevoie de urmatoarele
. INGREDIENTE :
- 300 gr faina
- 200 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 1 ou
- o esenta de vanilie
- 1 varf de sare
Datorita proportiilor de faina , unt si zahar , fursecurile fragede cu gem se mai numesc si fursecuri cu unt 3, 2, 1 deci va fi destul de usor sa retineti ingredientele necesare pe viitor.
. MOD DE PREPARARE reteta fursecuri fragede cu gem :
Taiem untul in cubulete , cernem faina si lasam ingredientele la temperatura camerei pentru doua ore .
Luam un vas pentru mixer in care adaugam untul peste care adaugam zaharul pudra , sarea si esenta de vanilie si le mixam pana se topeste zaharul si untul devine cremos.
Adaugam apoi peste untul cremos oul si mai mixam foarte putin , doar pana se amesteca in compozitie oul .
Transferam compozitia intr-un vas mai mare si adaugam peste ea faina si amestecam manual foarte usor, nu framanatam , pentru a nu se crea reteaua de gluten , care nu este necesara pentru reteta fursecuri fragede cu gem ci numai cand preparam paine , cozonac sau alte aluaturi dospite.
Amestecam cat sa combinam bine ingredientele si obtinem un aluat cremos , moale care se lipeste de maini , dar oricat de mult ne-ar tenta NU mai adaugam faina.
Aluatul il “ culegem “ bine de pe maini , il presam putin in vasul in carea l-am amestecat si-l dam la rece in frigider pentru 30 de minute ca sa se mai intareasca untul din compozitie si sa putem intinde o foaie.
Intre timp , pregatim o tava pentru cuptor in care punem hartie pergament si presaram blatul de lucru cu faina .
Dupa 30 minute , scoatem aluatul din frigider , il punem pe masa de lucru pe care am presarat faina ca sa nu se lipeasca , il presam putin cu mana si il intindem in foaie cu sucitorul pe care l-am dat cu faina , o foaie subtire de 4-5 mm grosime.
Din aceasta foaie decupam cu forme pentru Craciun , perechi de aluat din aceeasi forma , din care una o lasam intreaga , iar celei de-a doua ii mai facem o decupatura mica in mijloc , pe unde se va vedea frumos gemul din umplutura , daca doriti sa fie mai aspectuoase .
Deoarece eu am dorit o decupatura foarte mica , pentru a nu se usca gemul pe masa cand le vom servi si neavand o forma atat de mica sau un degetar in casa , m-am folosit de o palnie micuta si am decupat cu ea .
Punem aluatul decupat pentru fursecuri fragede cu gem in tava , pe hartia de copt , ajutandu-ne de un cutit , aluatul fiind foarte delicat.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius , pentru 9-10 minute maxim , fara ca sa le rumenim , lasam formele decupate cat mai albe pentru a ramane fragede.
Aluatul ramas NU il framantam , il adunam usor cu mana de pe masa de lucru , il asezam din nou in vas si il punem la frigider pana se coc formele din tava de la cuptor , dupa care continuam sa decupam forme din el , cum am procedat anterior , pana il terminam pe tot
Dupa ce am terminat de copt totate formele iesite din aluatul nostru , le lasam la racit la temperatura camerei .
Dupa ce s-au racit , formele cu decupatura in mijloc le vom alege si le vom pune pe un platou si le pudram cu zahar pudra cu vanilie . Formele lor pereche , fara decupatura , nu le vom pudra , ci le vom lua pe rand , vom pune putin gem im mijlocul lor si le vom acoperi cu perechea lor cu decupatura si pudrata cu zahar .
Le asezam frumos pe un platou si le putem servi a doua zi , fiind din ce in ce mai fragede cu cat trece timpul.
Se pot pastra si o sapatamana intrega in cutii de carton .
Aceste fursecuri fragede cu gem sunt foarte delicioase , aspectuoase si usor de preparat , deci nu ezitati sa le aveti pe masa de Craciun si nu numai .
Va urez POFTA BUNA !
Va astept cu drag pentru o noua reteta .
Puteti viziona mai jos RETETA VIDEO fursecuri fragede cu gem .
Inghit in sec. Arata bune rau
Da , sunt foarte bune ! Fragede, aromate si aratoase. Sunt si usor de preparat . Va invit sa incercati . Multumesc pentru aprecieri .