Reteta fursecuri fragede cu gem

Reteta fursecuri fragede cu gem

Reteta  fursecuri fragede cu gem este minunata pentru masa de Craciun , albul fursecurilor se incadreaza perfect in decorul alb de iarna , imitand zapada datorita zaharului pudra ce le acopera.

Sunt foarte gustoase , fragede aspectuoase si se prepara extrem de usor , cu putine ingrediente si rapid , neavand nevoie de mult timp pentru coacere in cuptor .

Pentru reteta fursecuri fragede cu gem , avem nevoie de urmatoarele

. INGREDIENTE :

          • 300 gr faina
          • 200 gr unt
          • 100 gr zahar pudra
          • 1 ou
          • o esenta de vanilie
          • 1 varf de sare

Datorita proportiilor de faina , unt si zahar , fursecurile fragede cu gem se mai numesc si fursecuri cu unt 3, 2, 1 deci va fi destul de usor sa retineti ingredientele necesare pe viitor.

. MOD DE PREPARARE reteta fursecuri fragede cu gem :

Taiem untul in cubulete , cernem faina si lasam ingredientele la temperatura camerei pentru doua ore .

Luam un vas pentru mixer in care adaugam untul peste care adaugam zaharul pudra , sarea si esenta de vanilie si le mixam pana se topeste zaharul si untul devine cremos.

Adaugam apoi peste untul cremos oul si mai mixam foarte putin , doar pana se amesteca in compozitie oul .

Transferam compozitia intr-un vas mai mare si adaugam peste ea faina si amestecam manual foarte usor, nu framanatam , pentru a nu se crea reteaua de gluten , care nu este necesara pentru reteta fursecuri fragede cu gem ci numai cand preparam paine , cozonac sau alte aluaturi dospite.

Amestecam cat sa combinam bine ingredientele si obtinem un aluat cremos , moale care se lipeste de maini , dar oricat de mult ne-ar tenta NU mai adaugam faina.

Aluatul il “ culegem “ bine de pe maini , il presam putin in vasul in carea l-am amestecat si-l dam la rece in frigider pentru 30 de minute ca sa se mai intareasca untul din compozitie si sa putem intinde o foaie.

Intre timp , pregatim o tava pentru cuptor in care punem hartie pergament si presaram blatul de lucru cu faina .

Dupa 30 minute , scoatem aluatul din frigider , il punem pe masa de lucru pe care am presarat faina ca sa nu se lipeasca , il presam putin cu mana si il intindem in foaie cu sucitorul pe care l-am dat cu faina , o foaie subtire de 4-5 mm grosime.

Din aceasta foaie decupam cu forme pentru Craciun , perechi de aluat din aceeasi forma , din care una o lasam intreaga , iar celei de-a doua ii mai facem o decupatura mica in mijloc , pe unde se va vedea frumos gemul din umplutura , daca doriti sa fie mai aspectuoase .

Deoarece eu am dorit o decupatura foarte mica , pentru a nu se usca gemul pe masa cand le vom servi si neavand o forma atat de mica sau un degetar in casa , m-am folosit de o palnie micuta si am decupat cu ea .

Punem aluatul decupat pentru fursecuri fragede cu gem in tava , pe hartia de copt , ajutandu-ne de un cutit , aluatul fiind foarte delicat.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius , pentru 9-10 minute maxim , fara ca sa le rumenim , lasam formele decupate cat mai albe pentru a ramane fragede.

Aluatul ramas NU il framantam , il adunam usor cu mana de pe masa de lucru , il asezam din nou in vas si il punem la frigider pana se coc formele din tava de la cuptor , dupa care continuam sa decupam forme din el , cum am procedat anterior , pana il terminam pe tot 

Dupa ce am terminat de copt totate formele iesite din aluatul nostru , le lasam la racit la temperatura camerei .

Dupa ce s-au racit , formele cu decupatura in mijloc le vom alege si le vom pune pe un platou si le pudram cu zahar pudra cu vanilie . Formele lor pereche , fara decupatura , nu le vom pudra , ci le vom lua pe rand , vom pune putin gem im mijlocul lor si le vom acoperi cu perechea lor cu decupatura si pudrata cu zahar .

Le asezam frumos pe un platou si le putem servi a doua zi , fiind din ce in ce mai fragede cu cat trece timpul.

Se pot pastra si o sapatamana intrega in cutii de carton .

Aceste fursecuri fragede cu gem sunt foarte delicioase , aspectuoase si usor de preparat , deci nu ezitati sa le aveti pe masa de Craciun si nu numai .

Va urez POFTA BUNA !

Va astept cu drag pentru o noua reteta .

Puteti viziona mai jos RETETA VIDEO fursecuri fragede cu gem .

Va recomandam si.....




2 comentarii la “Reteta fursecuri fragede cu gem

    1. IdealikaIdealika Post author

      Da , sunt foarte bune ! Fragede, aromate si aratoase. Sunt si usor de preparat . Va invit sa incercati . Multumesc pentru aprecieri .

      Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *