Friptura de porc la cuptor cu sos de ardei

Friptura de porc la cuptor cu sos de ardei

Multumindu-i fratelui meu pentru reteta , sunt foarte incantata sa va prezint modul de preparare pentru friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie , care este o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si usor de preparat .

Este o reteta minunata , cu putine ingrediente , dar produsul final este o delicatesa , are finete si rafinament , o puteti servi in orice imprejurare dar mai ales in zilele festive si la sarbatori , mai ales acum , in timpul sarbatorilor de iarna.

O pueti servi simpla , adica doar carnea langa sos , sau sa-i alaturati si alte garnituri , precum si muraturi sau salate crude.

Totodata sosul merge si la alte tipuri de carne , sau paste fainoase , iar daca va ramane , il puteti pastra in frigider pentru mai multe zile si sa-l folositi la nevoie.

Pentru a prepara friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie avem nevoie de urmatoarele

. INGREDIENTE :

        • muschi sau piept de porc

        • 3, 4 buc. ardei gras

        • 4 buc. ceapa rosie

        • 6 catei de usturoi

        • ½ pahar cu vin alb

        • ½ pahar cu apa

        • 500 ml suc de rosii mai gros , sau bulion

        • sare dupa gust

        • piper dupa gust

        • cimbru

        • 20 g unt

. MOD DE PREPARARE friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie :

Curatam usturoiul , ceapa si ardeii , carora le scoatem bine semintele si partea fibroasa , le spalam bine sub jet de apa rece si le punem sa se scurga de apa.

Ceapa o taiem rondele de 3, 4 mm grosime , iar ardeiul il taiem grosier .

Spalam carnea si o uscam in prosop de bucatarie .

Luam o tava pentru cuptor si asezam pe fundul ei rondelele de ceapa , formand un pat de ceapa pe care asezam carnea frecata cu unt .

Presaram carnea cu sare si piper proaspat macinat dupa gust si adaugam si usturoil intreg , ardeii taiati grosier si-i rasfiram pe toata suprafata tavei.

Adaugam sucul de rosii sau pasta de tomate , ½ pahar cu apa , ½ pahar cu vin alb , presaram cimbru .

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit la temperatura medie , pentru 90 minute .

Dupa o ora , intoarcem carnea pe partea cealalta , o asezam deasupra legumelor , dam tava din nou la cuptor si avem grija sa stropim carnea din cand in cand cu sosul din tava.

Dupa ce carnea s-a rumenit , scoatem tava din cuptor , punem carnea pe un platou , iar sosul format il adaugam intr-un blender si mixam pana maruntim bine legumele.

Adaugam sosul intr-un recipient pentru sosuri si-l seriti langa carne .( nu turnam peste carne , o servim alaturi ).

Puteti sa consumati friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie , sau puteti sa adaugati si o garnitura sau un piure de cartofi si sa serviti cu muraturi sau salate crude de sezon.

Sunt foarte gustoase si usor de preparat , hranitoare si aromate.

Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.

Puteti urmari mai jos RETETA VIDEO

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *