Multumindu-i fratelui meu pentru reteta , sunt foarte incantata sa va prezint modul de preparare pentru friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie , care este o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si usor de preparat .
Este o reteta minunata , cu putine ingrediente , dar produsul final este o delicatesa , are finete si rafinament , o puteti servi in orice imprejurare dar mai ales in zilele festive si la sarbatori , mai ales acum , in timpul sarbatorilor de iarna.
O pueti servi simpla , adica doar carnea langa sos , sau sa-i alaturati si alte garnituri , precum si muraturi sau salate crude.
Totodata sosul merge si la alte tipuri de carne , sau paste fainoase , iar daca va ramane , il puteti pastra in frigider pentru mai multe zile si sa-l folositi la nevoie.
Pentru a prepara friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie avem nevoie de urmatoarele
. INGREDIENTE :
muschi sau piept de porc
3, 4 buc. ardei gras
4 buc. ceapa rosie
6 catei de usturoi
½ pahar cu vin alb
½ pahar cu apa
500 ml suc de rosii mai gros , sau bulion
sare dupa gust
piper dupa gust
cimbru
20 g unt
. MOD DE PREPARARE friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie :
Curatam usturoiul , ceapa si ardeii , carora le scoatem bine semintele si partea fibroasa , le spalam bine sub jet de apa rece si le punem sa se scurga de apa.
Ceapa o taiem rondele de 3, 4 mm grosime , iar ardeiul il taiem grosier .
Spalam carnea si o uscam in prosop de bucatarie .
Luam o tava pentru cuptor si asezam pe fundul ei rondelele de ceapa , formand un pat de ceapa pe care asezam carnea frecata cu unt .
Presaram carnea cu sare si piper proaspat macinat dupa gust si adaugam si usturoil intreg , ardeii taiati grosier si-i rasfiram pe toata suprafata tavei.
Adaugam sucul de rosii sau pasta de tomate , ½ pahar cu apa , ½ pahar cu vin alb , presaram cimbru .
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit la temperatura medie , pentru 90 minute .
Dupa o ora , intoarcem carnea pe partea cealalta , o asezam deasupra legumelor , dam tava din nou la cuptor si avem grija sa stropim carnea din cand in cand cu sosul din tava.
Dupa ce carnea s-a rumenit , scoatem tava din cuptor , punem carnea pe un platou , iar sosul format il adaugam intr-un blender si mixam pana maruntim bine legumele.
Adaugam sosul intr-un recipient pentru sosuri si-l seriti langa carne .( nu turnam peste carne , o servim alaturi ).
Puteti sa consumati friptura de porc la cuptor cu sos de ardei gras si ceapa rosie , sau puteti sa adaugati si o garnitura sau un piure de cartofi si sa serviti cu muraturi sau salate crude de sezon.
Sunt foarte gustoase si usor de preparat , hranitoare si aromate.
Va urez POFTA BUNA ! Si va astept cu drag pentru o noua reteta.
Puteti urmari mai jos RETETA VIDEO