Frappe de ciocolata si rom – Reteta video

Frappe de ciocolata si rom – Reteta video

Frappe de ciocolata si rom este frapeul pe care-l ador.
Vara stau la mare si la toate terasele se seveste frappe.

Imi place cel preparat de mine in casa, cu multa gheata si multa inghetata.
La terase se serveste frappe ornat cu frisca, insa pe caldurile mari, frisca nu mi se pare o idee buna, mai ales daca bei un frappe pe plaja, in plin soare.
Frisca decorativa capata un gust putin acrisor, deci clar se altereaza putin.
Asa ca dupa masa de pranz, prefer un frappe facut acasa, deoarece se prepara foarte repede si usor si pot pune cata inghetata doresc.
Putem folosi orice fel de inghetata de ciocolata dorim, insa daca folosim una de calitate, avem un gust deosebit de bun.
Imi place sa-l decorez tot cu inghetata, nu numai ca se prepara si mai rapid, fara sa mai bat frisca, dar nici acasa nu as risca sa am frisca pana beau tot frappe-ul pe asa zile fierbinti.
Deoarece contine cafea solubila, care este una dintre cele mai tari, prefer sa il beau numai dupa masa si sa-l savurez incet, pana se topeste toata inghetata in pahar, odata cu ultima sorbitura.
Frappeul cu rom este foarte aromat si racoritor.
Pentru a obtine un frappe bun, trebuie sa mixam ingredientele pana obtinem o consistenta cremoasa si spumoasa, nu doar sa le amestecam cat sa arate ca o cafea cu lapte, cu consistenta lichida.
Este foarte usor si rapid sa preparam un frappe bun , asa ca este binevenita reteta, pentru a-l putea prepara si savura oricand dorim, fara sa mai facem un drum la o terasa.
In plus cu pretul dat pe un singur frappe , putem prepara doua portii mult mai gustoase.
Cuvantul frappe vine din franceza si in forma bruta, inseamna a infierbanta.
Insa in contextul la care ne referim, descrie o bautura racita, servita rece, sau cu cuburi de gheata sau inghetata.
In perioada interbelica, frapeul s-a comercializat in baruri si cafenele, fiind cunoscut ca si cafea cu gheata greceasca.
Initial nu era folosita cafea in prepararea frappeului, ci era un suc de fructe rece spre inghetat, aromat cu lichior si alte arome, servit ca aperitiv sau desert dupa masa de pranz.
In timp, cel mai popular si mai raspandit este ceea ce obisnuim sa servim astazi, mai ales in zilele calduroase de vara.
INGREDIENTE :

– 10 cuburi mari de gheata
– 300 ml lapte rece
– 2 linguri rase de cafea instant
– 2 cupe mari cu inghetata de ciocolata
– 1 lingurita cu esenta de rom, sau rom alcool
– 1 praf de scortisoara ( optional )
– 2 cupe de inghetata pentru decor

MOD DE PREPARARE puteti vedea in filmuletul de mai jos, dand click pe imagine

 

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *