Fondue de cascaval si paine cu usturoi la cuptor

Fondue de cascaval si paine cu usturoi la cuptor

Fondue este o reteta dupa renumitul Jamie Olivier.

Putem servi Fondue ca mic dejun ( alcoolul se evapora la fiert ) sau ca o cina usoara si merge deasemenea si la un gratar in aer liber, pana este gata carnea.
V-o prezint cu putine imbunatatiri, mie imi place putin mai dulce, asa ca, fata de reteta originala, cea de aici contine zahar si in plus paine cu usturoi, cu care merge foarte bine.
Depinde de vinul folosit cred, Jamie a folosit Chardonnay, care la noi in tara este de la Murfatlar si va sfatuiesc sa luati unul dulce sau demidulce macar.
Eu am avut alt fel de vin si era sec, nu ma pricep la vinuri, pentru ca nu obisnuiesc sa beau.
Dar cu 2 lingurite de zahar a iesit un Fondue minunat si cu primul vin alb ce mi-a iesit in cale.
Aceasta reteta se prepara foarte usor si din putine ingrediente.

INGREDIENTE pentru Fondue:

– 400 ml vin alb
– 200 g cascaval sau branza Cedar
– un catel usturoi

INGREDIENTE pentru Paine cu usturoi – pentru 10 felii de paine :

– 10 felii de paine
– 6 catei de usturoi
– 100 g unt
– piper proaspat macinat

Mod de preparare Fondue :

Punem o craticioara pe foc in care adaugam vinul si-l lasam sa fiarba cu doua lingurite de zahar 3 minute.
Daca folositi vin Chardonnay dulce sau demidulce, incercati fara zahar.
Cand vinul a inceput sa fiarba adaugam in el cascavalul taiat in cubulete mici, sau feliile de branza Cedar maruntite.
Lasam sa fiarba pana se topeste cascavalul, se ingroasa compozitia si scade cam la jumatate din cantitatea initiala.
Amestecam continuu, pentru a nu se lipi si ca sa omogenizam bine ingredientele.
Dupa ce a fiert suficient, luam craticioara de pe foc, si transferam Fondue – ul in boluri, pentru a fi servit.
Il putem servi cu paine obisnuita, prajita in prajitorul de paine sau cu paine cu usturoi la cuptor.

Mod de preparare Paine cu usturoi la cuptor puteti vedea dand click aici.
Sau puteti urmari mai jos Reteta video – Fondue si paine cu usturoi la cuptor

Multumesc pentru vizionare.

Daca va plac retetele mele, nu uitati sa dati un like si sa va abonati la canalul meu de youtube.

La revedere .

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *