Ficatei de pui la tigaie cu usturoi

Ficatei de pui la tigaie cu usturoi

Ficatei de pui la tigaie cu usturoi, o alta reteta care se prepara usor, rapid si este foarte gustoasa.
De obicei ficateii de pui se consuma pentru gust, insa ficateii aduc multe beneficii organismului.
Efectul benefic este datorat continutului bogat in vitamina B12, chiar de 3 ori mai multa vitamina B 12 decat necesarul zilnic al organismului.
Deasemenea contribuie la buna functionare a glandei tiroide datorita continutului de seleniu precum si la intarirea sistemului imunitar datorita continutului bogat in fier.
Mai contin importante surse de proteine si fosfor necesare sanatatii parului, muschilor, unghiilor, dintilor si oaselor, alaturi de calciu.

INGREDIENTE :

– 500 g ficatei de pui proaspeti
– 4 catei usturoi
– 4 linguri ulei de masline
– 100 ml vin alb
– sare dupa gust
– piper proaspat macinat

MOD DE PREPARARE :

Spalam bine ficateii sub jet de apa rece si-i lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp tocam marunt 4 catei de usturoi.
Dupa ce s-au scurs bine de apa ficateii, punem o tigaie pe foc in care adugam 4 linguri ulei de masline, adaugam apoi usturoiul rocat marunt si-l lasam sa se caleasca un minut, cat sa-si elibereze aroma.
Dupa ce s-a calit usturoiul, adaugam in tigaie , peste usturoi ficateii si-i lasam sa se prajeasca putin pe o parte.
Intoarcem apoi ficateii si pe partea cealalta si-i lasam sa se prajeasca putin si pe aceasta parte.
Adaugam apoi peste ficatei vinul alb si lasam ficateii sa fiarba in vin.
Adaugam apoi sare dupa gust si piper proaspat macinat.
Lasam ficateii sa fiarba putin pe o parte , apoi ii intoarcem si pe cealalta parte si lasam sa fiarba pana scade vinul de tot si ramane din nou doar ulei in tigaie.
Dupa ce a scazut vinul de tot prajim din nou ficateii pe ambele parti si-i lasam sa se rumeneasca atat cat dorim , dupa propriile preferinte.
Daca dorim ca ficateii sa se sfarame in tigaie si sa aibe o consistenta mai moale, fierbem ficateii de pui  in vin acoperind tigaia cu un capac.
In acest caz trebuie sa aveti grija cand ridicati capacul sa nu sara stropi fierbinti si sa va ardeti.
Daca ii preparam fara sa acoperim tigaia cu capac, ficateii vor ramane intregi, nu se vor farama si vor fi putin mai crocanti.
Mie imi place sa-i prepar fara capac si mai crocanti decat ies sub capac.
Asa arata ficateii mei, sunt foarte gustosi, miros frumos si arata bine.
Ii putem servi imediat, cat sunt calzi, cu mamaliguta sau cu orice garnitura ne dorim.

Puteti vedea mai jos Reteta video – Ficatei de pui la tigaie cu usturoi

Va doresc pofta buna.
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *