Fasole batuta este cea mai buna mancare romaneasca, care se prepara foarte usor si din doar cateva ingrediente.
Fasolea aduce multiple beneficii organismului, contine multiple minerale si are un indice glicemic scazut.
Fasolea alba ajuta la detoxifierea organismului, contine antioxidanti care protejeaza celulele de efectul radicalilor liberi.
Fasolea contine magneziu, un mineral important care sustine activitatea sistemului nervos si muscular, este necesar pentru sanatatea oaselor.
Deasemenea fasolea are un rol important in lupta impotriva depozitelor de grasime fiind un aliment cu un continut scazut de indice glicemic cu rol de a scadea absorbtia glucidelor in organism.
Totodata si nu in ultimul rand are un continut scazut de calorii.
Datorita beneficiilor sale, este bine sa introducem fasolea in dieta, in plus ca este si foarte gustoasa daca o preparam cu ceapa si usturoi, care da fasolei o dulceata deosebita.
O jumatate de ceasca de fasole uscata are in jur de 120 calorii, un indice glicemic foarte scazut si carbohidrati care mentin nivelul optim de zahar din sange, ceea ce recomanda fasolea pentru diabetici, fasolea fiind cunoscuta si ca „mancatorul de zahar” pentru ca este bogata in fibre solubile care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Consumul zilnic de fasole ar scadea colesterolul cu pana la 20 %.
Deasemenea, datorita fibrelor solubile fasolea micsoreaza riscul de cancer de colon si sustine sistemul muscular si osos, datorita nutrientilor pe care-i contine, iar carbohidratii se absorb incet si mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp ceea ce o recomanda in curele de slabire.
Pentru a prepara fasole batuta avem nevoie de urmatoarele
INGREDIENTE :
– 500 g fasole boabe alba
– 5-6 catei de usturoi
– 2 cepe
– 5 liguri cu varf de pasta de tomate
– sare dupa gust
– piper macinat ( optional )
– ulei
MOD DE PREPARARE fasole batuta :