Dulceata de ardei iute pentru fripturi

Dulceata de ardei iute pentru fripturi

Dulceata de ardei iute este foarte buna langa friptura, indiferent ce fel de carne servim si indiferent cum este preparata carnea : la gratar, in cuptor, trasa la tigaie, cu sos sau fara.
Dulceata de ardei iute are un colorit minunat si un miros foarte frumos.
Are un gust iute-dulceag care completeaza gustul carnii si ii scoate in evidenta savoarea.
Este foarte usor de facut, mirosul de ardei proaspat taiat, aduce un miros de primavara proaspat si curat.
Este indicat pentru cei ce au pielea mai sensibila, sa folosesca manusi cand curata ardeii iuti si mai ales trebuie multa atentie sa nu dam cu mana pe la ochi.

Pentru a prepara dulceata de ardei iute, avem nevoie de urmatoarele :

INGREDIENTE :

– 500 g ardei iute
– 3, 4 bucati ardei gras, goghosari sau capia
– 500 g zahar
– 500 ml otet de vin

MOD DE PREPARARE :

Spalam bine ardeii, atat cei iuti cat si ardeii grasi sau gogosarii si ii scurgem de apa.

Curatam apoi ardeii de seminte si nervurile interioare foarte bine.

Punem o cratita pe foc in care adaugam otetul si zaharul si lasam sa fiarba aproximativ 10, 15 minute pana se ingroasa putin si se obtine un sirop.
Intre timp maruntim ardeii in bucati mai mici cu ajutorul unui cutit, dupa care ii maruntim cat mai bine intr-un robot de bucatarie.

Dupa ce otetul a fiert cu zaharul circa 15 minute, adaugam in otet ardeii maruntiti si continuam sa fierbem pana scade si se ingroasa siropul , ca la orice alta dulceata.

Cand a fiert suficient stingem focul si punem dulceata fierbinte in borcane sterilizate, le acoperim cu capac si le tinem invelite pana a doua zi.

Puteti viziona Reteta video dulceata de ardei iute

Multumesc pentru vizionare !
Daca va plac retetele mele, nu uitati sa dati un like si sa va abonati pe canalul meu de youtube.
La revedere.

Va recomandam si.....




1 comentariu la “Dulceata de ardei iute pentru fripturi

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *