Dulceata de afine – Reteta video

Dulceata de afine – Reteta video

Dulceata de afine este una dintre dulceturile cel mai usor de preparat si este una dintre cele mai gustoase si cu foarte multe proprietati si beneficii pentru organism. Afinele sunt fructe de padure, care cresc pe crestele muntilor si contin foarte multe vitamine antioxidante, ceea ce le recomanda a fi consumate in cure de cateva saptamani pentru a beneficia de beneficiile extraordinare pe care ni le daruiesc. Exista afine de padure, care au bobitele mici si afinele de cultura care au boabele mai mari. Bineinteles ca afinele de padure sunt mult mai sanatoase, inmagazinand toate proprietatile solului bogat in minerale din care se hranesc plantele.

Dulceta de afine este deosebit de gustoasa si este foarte des folosita in reteta de papanasi, carora le va da o savoare deosebit de buna.
Cand preparam dulceata de afine, putem folosi afine de padure sau afinele de cultura, care sunt mai mari decat cele de padure si dau o textura mai bogata dulcetei.
Eu folosesc afinele de cultura pentru dulceata, iar afinele de padure pentru afinata, care este singura bautura, alaturi de visinata, pe care o consum cu placere.
Datorită substanţelor pe care le conţin, afinele sunt un bun antioxidant, care protejează flora intestinală, îmbunătăţesc circulaţia sangvină, regenerează retina şi scad concentraţia zahărului din sânge.
Preparate sub formă de dulceaţă, afinele îşi păstrează, în bună parte, proprietăţile terapeutice.
Pentru oricare din aceste afecţiuni, tratamentul se face dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun, când trebuie să consumam câte o linguriţă de dulceaţă pe stomacul gol.


Pentru afecţiunile cronice digestive, cardiace şi oculare, cura trebuie urmata timp de o lună, fără întrerupere.
Dulceaţa de afine poate fi consumată şi de catre diabetici, cu condiţia ca în locul zahărului să fie folosită fructoza.

INGREDIENTE Dulceata de afine :

– 3 kg afine
– 2,5 kg zahar tos
– 330 ml apa
– 3 lamai

MOD DE PREPARARE Dulceata de afine, puteti vedea in reteta video din filmuletul de mai jos, dand click pe poza.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *