Drob vegetarian cu linte si ciuperci

Drob vegetarian cu linte si ciuperci

Drob vegetarian cu linte si ciuperci este o reteta foarte gustoasa pentru toti cei care nu mai consuma carne, dar pot inlocui cu succes si prepara acest drob pentru ca sarbatorile Pascale sa aiba masa imbelsugata si adecvata importantului moment.
Drob vegetarian cu linte si ciuperci este foarte gustos, dar si sanatos, fiind bogat in minerale, fibre, proteine vegetale dar si in vitamine de la verdeturile proaspete de primavara.
Drob vegetarian poate fi preparat oricand . nu numai la sarbatorile de Pasti, nefiind nevoie de ingrediente speciale care sa se gasesca numai in perioada Pastelui si poate constitui oricand o masa gustoasa sau o cina usoara pentru oricine, nu numai pentru vegetarienii convinsi.

Puteti vedea reteta de drob cu pate de ficat clik aici

INGREDIENTE :

– 1 cana ciuperci
– 1 cana linte
– 3 oua crude
– 1 ceapa
– 1 legatura ceapa verde
– 1 legatura patrunjel
– 1 legatura marar
– 1 legatura leurda sau stevie
– 1 morcov
– ulei
– sare si piper macinat dupa gust

MOD DE PREPARARE :

RETETA VIDEO :

 

RETETA SCRISA :

Punem intr-o craticioara lintea cu apa, o spalam bine si apoi o fierbem pe foc.
Dupa ce s-a fiert bine lintea, o scurgem de apa printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Tocam marunt legumele si verdeturile : tocam morcovul marunt, stevia o asezam frunza peste frunza, o rulam si o tocam marunt, taiem si ceapa verde in rondele micute, tocam mararul marunt, apoi tocam patrunjelul, ceapa o tocam marunt ca pentru ciorba.
Luam apoi o tigaie mare si o punem pe foc cu ulei cat sa acopere fundul tigaii, lasam uleiul sa se incinga si adaugam in tigaie ceapa tocata , ceapa verde tocata, morcovul tocat si ciupercile tocate si le calim 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin.
Dupa ce le-am calit le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Adaugam apoi intr-un bol mare verdeturile tocate : adaugam stevia, mararul si patrunjelul si adaugam peste ele ouale, legumele calite in tigaie ( ceapa, morcovul si ciupercile ) si amestecam putin, apoi adaugam si lintea, adaugam sare si piper dupa gust si amestecam sa omogenizam foarte bine compozitia.
Luam apoi o tava care merge la cuptor, o tava de cozonac tapetata cu ulei si faina si adaugam pe fundul tavei un strat din compozitia de drob, o nivelam putin, adaugam apoi 3 oua fierte.
Continuam sa adaugam toata compozitia de drob si o nivelam bine la suprafata.
Batem apoi un ou intr-un bol si ungem suprafata drobului cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 30-40 de minute.
Scoatem apoi tava din cuptor si lasam drobul sa se raceasca de tot, apoi il dam la rece in frigider, dupa care putem servi drobul.
Asa arata acest  drob vegetarian de linte cu ciuperci, este foarte frumos colorat , miroase foarte bine si va asigur ca este extrem de gustos si sanatos.
Va urez pofta buna.
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *