Drob cu pate de ficat si orez

Drob cu pate de ficat si orez

Drob din pate de  ficat este reteta de drob pe care o prepar inca dinainte de revolutie, cand nu gaseai sa cumperi organe de miel, dar gaseai cu greu 2 conserve de pate de ficat.
Gustul este foarte bun, deci pentru cei care nu agreeaza gustul carnii de miel sau cei care nu dispun de timp suficient pentru a fierbe si toca organele fierte, aceasta reteta de drob este excelenta.

INGREDIENTE :

– 600 g pate de ficat
– 1 cana orez
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 2 legaturi leurda
– 2 legaturi patrunjel verde
– 1 legatura marar verde
– 2 legaturi stevie
– 5 oua crude
– 3 oua fierte
– sare si piper proaspat macinat dupa gust

MOD DE PREPARARE :

RETETA VIDEO :

 

Reteta scrisa :

Curatam ceapa si usturoiul verde , le spalam in apa rece si le lasam sa se scurga de apa.
Spalam bine sub jet de apa rece si stevia, leurda, patrunjelul si mararul verde si le lasam sa se scurga bine de apa.
Fierbem 3 oua tare si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Fierbem orezul in doua cani de apa fierbinte si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa ce s-au scurs verdeturile le taiem marunt cu cutitul pe toate :
stevia o punem frunza peste frunza, le rulam si le tocam marunt, apoi le adaugam intr-un vas mare care ne permite la sfarsit sa amestecam usor toate ingredientele.
Tocam si leurda marunt, tocam usturoiul, ceapa verde, patrunjelul, tocam si mararul marunt si le adaugam in vas pe toate si potrivim de sare si piper macinat.
Adaugam in vas, peste verdeturile tocate orezul fiert, pateul de ficat, cele 5 oua crude si amestecam bine sa omogenizam ingredientele.
Dupa ce am amestecat foarte bine, luam o tava de cozonac, care merge la cuptor, o tapetam cu ulei si faina si adaugam un strat din compozitia d drob pe fundul tavei.
Punem apoi cele 3 oua fierte si continuam sa adaugam compozitia de drob pana umplem bine tava, presam compozitia pentru a fi cat mai omogena si la sfarsit nivelam cu lingura pentru a da o fata cat mai frumoasa si neteda drobului.
Batem apoi 1 ou bine cu furculita si ungem drobul cu ou cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru 40-45 de minute sau pana se rumeneste frumos drobul la suprafata.
Scoatem apoi tava din cuptor, lasam drobul sa se raceasca de tot , apoi desprindem pe marginea tavii cu cutitul si rasturnam drobul pe un platou.
Pastram drobul in frigider si il servim rece de la frigider langa hrean murat, mustar, muraturi sau salata verde.
Drob – ul preparat dupa aceasta reteta este la fel de gustos ca si cel din organe si se prepara mult mai rapid.
Asa arata acest drob cu pate de ficat si este foarte gustos.
Sper sa va placa reteta si sa va fie de folos.
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati un like si sa va abonati la canalul meu de youtube.
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *