Crosetam puncte de baza – lectia 2

Crosetam puncte de baza – lectia 2

Crosetam puncte de baza – lectia 2,  cuprinde explicatii pentru cum sa executam :

– jeteu
– piciorus mare ( 1/2 piciorus dublu )
– picioruse duble
– picioruse triple
– ochi alunecat

Crosetam puncte de baza diferite pentru a crea un model de croset, sau le putem combina pentru a crea alte modele de croset, fie pentru a incheia un croset sau a uni doua parti ale lui.

Deci, invatand sa crosetam puncte de baza putem sa crem orice model de croset.

Jeteul este ceea ce infasuram pe croseta din firul nelucrat, adica rasucim croseta pe firul de lucru, inainte de a il introduce in primul ochi. Tot jeteu se numeste si firul infasurat pe croseta, dupa ce am introdus-o intr-un ochi prin care dorim sa lucram, si pe care il tragem prin ochiul respectiv.

Pentru a executa picioruse mari, incepem randul cu 2 ochiuri de lant.
Apoi trecem un jeteu pe croseta, trecem croseta pe sub primul ochi de pe randul precedent, tragem firul tot cu un jeteu si vom avea pe croseta 3 ochiuri.
Pentru a continua sa formam piciorusul mare, mai formam un jeteu pe care-l tragem prin toate cele 3 ochiuri pe care le formasem pe croseta si astfel am format un piciorus mare.
Continuam sa formam picioruse mari astfel : pe croseta ne-a ramas un ochi de lant, tragem un jeteu pe croseta, formand astfel doua ochiuri de lant pe croseta, inpungem croseta pe sub ochiul de pe randul precedent, tragem un jeteu prin ochi si obtinem 3 ochiuri pe care le unim cu inca un jeteu, formand iara un piciorus mare, care se mai numeste si jumatate de piciorus dublu.

Pentru a forma piciorus dublu procedam la fel ca la piciorusul mare, numai ca nu mai unim cele trei ochiuri formate printr-un singur jeteu, ci unim cate doua ochiuri prin cate un jeteu. Deci vom trage, pe rand, doua jeteuri in loc de unul si vom uni cate doua ochiuri cu fiecare din cele doua jeteuri.

Pentru picioruse triple formam doua jeteuri ( nu numai unul ) pe croseta, inainte de a intra pe sub ochiul de pe randul anterior, intram pe sub ochi, formam un jeteu si-l tragem prin ochi, obtinand astfel 4 ochiuri pe croseta, pe care le unim pe rand, cate doua tragand de fiecare data cate un jeteu prin cele doua ochiuri pe care le unim, tragand in total 3 jeteuri, iar de aici numele piciorusului de picior triplu.

Ochiul alunecat se foloseste pentru a finisa ultimul rand al unui croset, pentru a-i intari marginea, sau pentru a o finisa, precum si ca sa unim doua margini ale crosetului.
Ochiul alunecat se formeaza astfel :
Avem un ochi pe croseta deja de la ce am lucrat pana acum, introducem croseta pe sub ochiul de pe randul anterior prin care tragem un jeteu si continuam sa tragem jeteul si prin ochiul pe care l-am avut initial pe croseta.
Pentru a intelege mai bine cele explicate , va invit sa vizionati mai jos videotutorial – crosetam puncte de baza – lectia 2

Multumesc pentru vizionare !
La revedere si spor la lucru .

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *