Cozonac pentru Paste – Reteta video

Cozonac pentru Paste – Reteta video

Cozonac pentru Paste preparam in multe feluri, insa este foarte bine sa avem o reteta deosebita prin care sa preparam cozonac pentru Paste, in mod special.
Este foarte frumos colorat, o incantare pe masa festiva si in plus, reteta este una foarte simpla si usor de preparat.
Nu necesita framantare, doar amestecam ingredientele intr-un bol si tot ce avem de facut este sa asteptam sa dospeasca si sa il modelam in aceasta forma frumoasa, de coronita.
Nici la cuptor nu se tine foarte mult, putem deci spune ca este unul dintre cel mai bun cozonac pentru Paste.
Putem sa respectam forma din imagine, sau putem modela aluatul in mult mai multe feluri si sa preparam unul, sau mai multi cozonaci sub forma de cheie, colac, cosulet, rotund, oval, patrat, rombic, sau orice forma dorim.
Putem prepara pentru cei mici cozonacei mai micuti si sa-i ornam atat cu cate un ou colorat, cat si cu bombonele foarte mici ornamentale, fumos colorate, care vor avea un plus de culoare si gust, care-i vor incanta foarte mult pe cei mici, care nu-i vor uta niciodata si vor dori sa ii prepare si ei cand vor fi mari.
Cu acest cozonac pentru Paste nu numai ca ne vom usura munca foarte mult, dar vom putea aduce si foarte multa bucurie familei, de la mic la mare, cu ocazia meselor festive de Pasti.
Putem deasemenea sa le ambalam frumos si sa le daruim celor care ne-au invitat la masa de Pasti, sau sa le impartim vecinilor, batranilor sau copiilor din spitale sau orfelinate, ducandu-le vestea cea buna, ca Isus a inviat din morti si prin El putem fi mantuiti si salvati pentru o lume mult mai frumoasa, in care putem sa fim mai buni si curati.
INGREDIENTE :

– 430 g faina
– 100 g zahar tos
– 2 oua
– 30 g unt nesarat
– 200 ml lapte
– 10 g drojdie uscata
– 1 praf de sare
– 2 pliculete zahar vanilat

MOD DE PREPARARE puteti vedea in reteta video de mai jos.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *