Reteta clatite este foarte usoara
INGREDIENTE :
– 300 g faina
– 2 oua
– 500 ml apa gazoasa
– un praf de sare
– ulei pentru parajit
MOD DE PREPARARE :
Punem intr-un vas faina, ouale, uleiul, un praf de sare si amestecam putin cu un tel cat sa incorporam ouale in faina.
Adaugam apoi apa gazoasa cate putin si amestecam pentru a incorpora faina si sa nu se formeze cocoloase.
Apa gazoasa va da fragezime clatitelor care vor fi foarte pufoase.
Dupa ce am adaugat apa si am omogenizat bine aluatul, vomobtine un aluat ca o smantana moale.
Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
Punem apoi o tigaie pe foc, adaugam doi stropi de ulei, il intindem pe toata suprafata taigaii cu o pensula de bucatarie, lasam sa se incinga bine tigaia si uleiul, luam un polonic de aluat de calatite si turnam repede aluatul in tigaie cu o mana iar cu cealalta ridicam tigaia si o rotim astfelm incat aluatul sa unga fundul tigaii si sa se distribuie uniform pe tigaie.
Vom obtine o foaie subtire de aluat pe care o prajim pe o parte pana se desprinde de tigaie.
Apoi vom intoarce clatita si pe partea cealalta folosindu-ne de o spatula sau rotind clatita in aer, aruncandu-o si prinzand-o pe partea cealalta.
O lasam sa se prajeasca 1 minut si pe a doua parte, apoi le scoatem pe o farfurie si le punem una peste cealalta pana terminam de prajit toate clatitele.
Daca nu terminam tot aluatul si dorim sa continuam sa facem clatitele a doua zi, putem acoperi cratita cu un capac si sa pastram aluatul la frigider, iar a doua zi sa mai adaugam foarte putina apa daca aluatul s-a ingrosat, amestecam si putem praji clatite in continuare, care vor fi la fel de gustoase si fragede.
Dupa ce am terminat de facut toate clatitele le putem umple cu ce dorim : gem sau dulceata, nutela, ciocolata, ciocolata si fructe, etc
Indiferent cu ce dorim sa umplem clatitele vom proceda la fel :
Punem umplutura pe fiecare foaie de clatita, o intindem pe toata suprafata clatitei lasand libere doar marginile, apoi putem rula clatita pana la capat sau le putem indoi o data si apoi inca odata, formand triunghiuri.
CLATITE UMPLUTE CU BACON SI CIUPERCI
INGREDIENTE UMPLUTURA :
– 8 felii bacon
– 8 ciuperci
– 1 legatura ceapa verde
– 20 grame unt
Mai putem adauga optional morcov, ardei gras, patrunjel sau marar.
MOD DE PREPARARE :