Ciorba de varza dulce este absolut delicioasa, are foarte putine calorii si foarte multe beneficii pentru organism.
Putem prepara ciorba de varza cu bors, sau sa preparam supa de varza dulce, daca dorim sa tinem o dieta cu varza pentru a da jos cateva kilograme, foarte rapid.
Daca in ciorba de varza dulce folosim ulei in care calim putin legumele, inainte de a adauga apa si adaugam si bors, daca dorim o supa de varza dietetica nu mai foflosim ulei, nu calim legumele si renuntam si la bors, ca sa avem o supa cat mai light.
Indiferent cum alegem sa preparam ciorba de varza, vom culege numeroase beneficii, varza fiind foarte benefica pentru organism.
Varza are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.
Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.
Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.
Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.
Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.
Varza este o alegere excelentă dacă eşti la dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă.
Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier.
Pielea arată mai bine, mai fresh şi mai luminoasă dacă mâncăm varză, tot datorită antioxidanţilor care ne protejează de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete şi a altor factori de mediu care ne pot afecta stratul superior al dermului.
Consumul regulat de varză are efect anticancerigen datorită antocianilor. Un studiu desfăşurat în China arată că un consum zilnic de legume crucifere (precum varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles) este asociat cu un risc mult mai mic de cancer la sân.
Varza conţine acid lactic, cunoscut pentru efectul său pozitiv asupra musculaturii.
Pentru persoanele care suferă de probleme cu tiroida, consumul de varză este contraindicat deoarece poate interfera cu nivelul de iod din organism şi poate agrava boala.
Informatii preluate de pe csid.ro
INGREDIENTE Ciorba de varza dulce :
– 1/2 varza tocata fideluta
– 1 ceapa tocata marunt
– 2 morcovi tocati
– 2 ardei tocati
– 400 g rosii in suc propriu
– leustean si marar verde
– sare dupa gust
– 1 ardei iute ( optional)
– 1 litru de bors
– 2 litri de apa
– 2 linguri cu ulei
MOD DE PREPARARE Ciorba de varza dulce puteti vedea in filmuletul de mai jos.
Vizionare placuta !