Ciorba de fasole pastai galbene

Ciorba de fasole pastai galbene

Ciorba de fasole pastai galbene este foarte sanatoasa, plina de vitamine, foarte gustoasa si usor de preparat.
Imi place sa o prepar fara rantas, eu nu numai ca nu sunt adepta prajelior dar chiar iese mult mai gustoasa cu toate legumele fierte si fara uleiul prajit.

INGREDIENTE :
– 2 cepe tocate marunt
– 300 g fasole pastai galbene
– 2 cartofi taiati cubulete
– 2 morcovi tocati marunt
– 1 ardei gras tocat marunt
– 1/2 telina mica tocata marunt
– 2 l apa
– 1 l bors
– 500 ml suc de rosii
– 2 linguri ulei
– sare dupa gust
– 1 legatura marar

MOD DE PREPARARE ciorba de fasole pastai :

Curatam legumele de coaja si le spalam bine sub jet de apa rece.

Taiem apoi cu cutitul ceapa marunt dupa ce am tinut-o putin in apa rece pentru a-i inlatura iuteala si a nu ne mai ustura ochii , morcovul, telina si ardeiul gras le tocam in cubulete marunte, cartofii ii taiem in cuburi mici, iar fasolea o curatam de margini si apoi o taiem in jumatati.

Punem intr-o oala 2 litri de apa, o punem pe foc cu o lingura de sare si o lasam sa fiarba.
Separat, punem borsul la fiert intr-o alta craticioara.
Cand apa din oala este fierbinte si aproape sa fiarba adaugam in oala legumele : ceapa, morcovul, telina, ardeiul, cartofii si fasolea si le lasam sa fiarba 10-15 minute, acoperit.
Dupa 10-15 minute adaugam sucul de rosii, eu am suc de rosii facut in casa.
Adaugam si 2 linguri de ulei si mai lasam sa fiarba ciorba 5 minute.
Adaugam apoi borsul fierbinte si mai lasam sa fiarba 5 minute, pentru a se imbina gusturile din oala.
Apoi stingem focul si adaugam in oala mararul tocat marunt.
Asa arata ciorba de fasole pastai cu bors .
Este foarte racoritoare si plina de vitamine, gustoasa si usor de preparat.

Puteti vedea mai jos reteta video ciorba de fasole pastai 

Pofta buna !
La revedere.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *