Ciorba de fasole in paine – Reteta video

Ciorba de fasole in paine – Reteta video

Ciorba de fasole este una dintre ciorbele preferate de catre noi, romanii.
Nu am preparat de ceva timp ciorba de fasole, iar pentru ca a venit toamna, m-am gandit din nou la minunata ciorba de fasole cu afumatura.
Pentru ca s-a anuntat si fratele meu in vizita in weekendul trecut, dupa ce deja inmuiasem fasolea cu o seara inainte, m-am gandit sa o servesc in paine, sa fie ceva mai eleganta, desi stiu ca ca si el adora ciorba de fasole, mai ales cea pe care o prepar eu, cu multe legume si verdeata, cu atat mai mult cu cat, urma sa ne petrecem majoritatea timpului in aer liber si sa servim masa in foisorul din curte, unde merge o masa servita in stil rustic.
Am si eu reteta de paine multicereale, puteam sa fac foarte usor cateva painici in casa, insa cumparasem legumele pentru zacusca si incinsesem si gratarul pana sa ma sune el sa-si anunte vizita, asa ca am dat fuga la supermarket sa mai cumpar cate ceva si spre surpriza mea, am vazut pentru prima data astfel de paini, care sunt foarte sanatose si au si multe seminte.
Asa ca am cumparat cateva paini gata facute si am servit ciorba in ele.
Puteti vedea reteta de paine mlticereale dand click aici si sa preparati aceeasi paine in casa, mult mai ieftin si mai gustos, sau daca va grabiti vreodata sa o serviti asa, puteti cumpara paine gata preparata.
Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman.
Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere.
Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut.


Fasolea produce inhibitori care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate.
Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier.
Fierul este un supliment energetic natural si este foarte indicat in special femeilor care manifesta deficit de fier, in special in timpul menstruatiei si sarcinii.
Un alt avantaj al consumului de fasole alba il reprezinta numarul mic de calorii.
O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.
Desi multe persoane evita sa includa in dieta lor fasolea alba din cauza flatulentei, daca folosim in ciorba de fasole un cartof si cateva seminte de chimen, vom scapa definitiv de aceste efecte.
Astfel, nici nu este nevoie sa schimbam multe ape, in care sa oparim fasolea inainte, asa cum se obisnuieste sa se sustina de catre unele persoane, chiar pe site-uri culinare.
Asa ca vom schimba apa o singura data si vom pastra astfel, gustul de fasole in oala, pentru a obtine o ciorba foarte gustoasa.
Deasemenea ciorba de fasole este foarte gustoasa daca adaugam multe legume, ceva afumatura, cimbru verde, tarhon si verdeata, altfel fasolea nu ar avea un gust deosebit de bun.
Boabele de fasole sunt de fapt utile pentru prevenirea constipatiei.
Multi dintre cei care sufera de sindrom de colon iritabil consuma fasole pentru a preveni astfel de crize de tulburari digestive.
Alimentele care au un indice glicemic scazut, cum ar fi fasolea alba, nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange.
In acest mod foamea este tinuta sub control, iar modificarile de dispozitie sunt mult mai rar intalnite.
Exista si alte beneficii pentru sanatate ale alimentelor cu un indice glicemic scazut, cum ar fi scaderea riscului de aparitie al bolilor cardiovasculare si diabet, la aldulti.
Deci, ciorba de fasole este nu numai foarte gustoasa, dar aduce si multiple beneficii organismului.

INGREDIENTE Ciorba de fasole :

– 500 g fasole alba boabe
– 1 cartof
– 2 lingurite chimion
– coaste afumate de porc
– 2 cepe mari
– 2 morcovi
– 1 telina mica
– 1 pastarnac
– 1 ardei gras
– 500 ml rosii pasate
– 2 crengute cimbru verde
– 1 linhura de tarhon
– 3 linguri ulei
– sare dupa gust
– marar verde
– leustean verde

Pentru servit paine neagra din care vom modela bolurile pentru servit.

MOD DE PREPARARE
puteti vedea in filmuletul de mai jos, dand click pe poza.
Vizionare placuta !

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *