Chifle impletite pentru micul dejun

Chifle impletite pentru micul dejun

Chifle impletite pentru micul dejun sunt foarte aspectuoase pentru portii individuale de mic dejun.

Au fix marimea potrivita pentru a face un sandwich sau un hot dog, desi , la cat sunt de bune ar fi imposibil sa ne limitam la a manca o singura chifla la o masa fie ca suntem la dieta sau nu.

Aceste chifle impletite sunt pufoase si fragede, au un gust putin dulceag de ai impresia ca manaci cozonac nu doar o simpla paine, iar gustul lor bun se potriveste cu orice dorim sa mancam langa ele fie dulce, fie mai putin dulce , fie la micul dejun fie la cina, nu conteaza.

Putem servi chifle impletite atat calde cu unt care sa se topeasca frumos pe chifla sau reci . Putem deci sa preparam mult mai multe chifle, dubland sau tripland ingredientele deswcrise in reteta si sa le tinem la frigider pana le vom servi, iar in momentul servirii sa le incalzim putin la cuptor.

Insa mie imi place sa le prepar totdeauna proaspete, sa le vad aburind si sa le simt aroma proaspata, imbietoare.

Sunt foarte usor de preparat , dureaza doar un minut sa preparam aluatul, care nu se framanta ci se amesteca cu lingura pana se incorporeaza toata faina, asa ca nimic nu poate fi mai simplu.

Singurul lucru care dureaza la aceste chifle impletite este timpul de dospire , insa o ora si jumatate nu este o eternitate.

Nimic nu e mai placut pentru cei ce-i iubim decat sa-i intampinam in zori cu miros de paine coapta proaspata, langa un mic dejun si o cafeluta aburinda.

Deasemenea este o mare surpriza pentru invitatii la o masa festiva sa-i servim cu chifle impletite preparate in casa, cu mainile noastre.

Este foarte usor sa preparam chifle impletite dupa aceasta reteta, chiar daca nu ati mai preparat pana acum, va garantez ca veti putea prepara foarte rapid chifle impletite care va vor iesi din prima, iar pe masura ca le preparati veti simti cata faina cer pe masa de lucru dupa ce au dospit si le veti pregati din ce in ce mai bine si mai frumos.

INGREDIENTE :

– 250 g faina
– 100 ml lapte
– 40 g unt
– 2 linguri zahar
– 1 praf de sare
– 1 mare ou
– 2 lingurite drojdie uscata
– un albus de ou la sfarsit pentru decorare

MOD DE PREPARARE :

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *