Cele mai bune briose cu morcovi

Cele mai bune briose cu morcovi

Briose cu morcovi fac destul de des pentru ca sunt foarte gustoase, un deliciu la cafea si oricand iti intra in casa musafiri neanuntati. Imi plac pentru ca au morcovi care imi plac foarte tare, au fibre si vitamine, dar si pentru ca, pe langa morcovi sunt necesare ingrediente comune pe care le am mereu in casa, asa ca nu trebuie sa fac o lista de cumparaturi inainte si sa pierd timp pentru a le cumpara. Briose cu morcovi in aceasta varianta nu sunt briose de post dar sunt briose vegetariene . Totodata se prepara foarte usor si rapid asa ca sunt necesare doar 10 minute pentru prepararea ingredinetelor si 30 minute timp de coacere.

INGREDIENTE :

– 250 g morcovi
– 200 g faina
– 200 g zahar brun
– 2 oua
– 60 ml ulei
– 100 ml lapte
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– 1 lingurita nucsoara macinata
– 1 lingurita ghimbir macinat

MOD DE PREPARARE :

Curatam morcovii de coaja si ii spalam.
Dam apoi morcovii prin razatoarea mica si ii punem intr-un bol mare.
Batem ouale putin doar cat sa amestecam albusurile cu galbenusurile si le turnam peste morcovi in bol.
Amestecam putin ouale cu morcovii.
Adaugam in bol si zaharul brun, sau puteti adauga zahar alb si chiar mai mult daca doriti briose dulci,  adaugam apoi uleiul, laptele, bicarbonatul de sodiu, nucsoara si ghimbirul macinatem amestecam putin.
Turnam apoi peste amestecul din bol faina si amestecam bine pana omogenizam bine toate ingredientele si incorporam toata faina in compozitie.
Vom obtine o compozitie moale, ca o smantama groasa.
Luam o tava pentru briose si asezam formele de silicon sau hartie pentru briose in tava.
Turnam apoi cu o lingura din compozitia din bol si adaugam in formele de silicon intreaga compozitie pana umplem formele de silicon sau hartie pentru briose.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 25 – 30 minute.
Dupa ce s-au copt briosele, stingem focul cuptorului si lasam briosele sa se raceasca putin treptat in cuptor, pentru a nu le prinde direct aerul rece si sa se lase .
Scoatem apoi tava din cuptor si lasam briosele sa se raceasca de tot.
Le putem pudra cu zahar pudra cat inca sunt caldute, zahar care se va topi si va da o stralucire frumoasa pe fata brioselor.
Le scoatem apoi din formele de silicon si le asezam pe un platou pentru servit.
Se servesc reci, la temperatura camerei.
Asa arata aceste  briose cu morcovi sunt foarte gustoase, aromate si usor de preparat.
Puteti urmari mai jos Reteta video – Briose cu morcovi

Multumesc pentru vizionare.
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati un like si sa va abonati la canalul meu de youtube.

Va recomandam si.....




Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *